Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Harry consideră că organizația Commonwealth ar trebui să 'îşi recunoască' greşelile din trecutul său colonial

www.wsj.com
Prințul Harry Meghan Markle

Prinţul Harry consideră că organizaţia Commonwealth, condusă de bunica lui, regina Elisabeta a II-a, ar trebui să "îşi recunoască" greşelile din trecutul său colonial, informează AFP.

Prinţul Harry a făcut această declaraţie în timpul unei şedinţe, din care câteva secvenţe video au fost publicate luni de asociaţia care a organizat-o, în siajul mişcării Black Lives Matter, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

"Când ne uităm la Commonwealth, nu este posibil să mergem spre înainte, dacă nu ne recunoaştem trecutul", a declarat prinţul Harry, referindu-se la acest grup alcătuit din 54 de ţări, dintre care cele mai multe au făcut parte din fostul imperiu colonial britanic.

Susţinând o alocuţiune în timpul unei şedinţe video organizate de Queen's Commonwealth Trust, asociaţie creată pentru a permite tinerilor din Commonwealth să îşi exprime punctele de vedere, prinţul britanic, în vârstă de 35 de ani, a spus că "nu va fi uşor în anumite cazuri, e un proces care ne va face să ne simţim stânjeniţi, dar trebui să facem asta, pentru că toată lumea va avea de câştigat".

"Această introspecţie înseamnă să recunoaştem erorile pe care le-am comis cu toţii, nu-i aşa?", a adăugat soţia lui, Meghan Markle, o fostă actriţă americană, metisă şi în vârstă de 38 de ani, care s-a exprimat deja în public la începutul lunii iunie despre rasism şi violenţele comise de Poliţia din Statele Unite.

Citește și: Atac devastator la adresa lui Kovesi: ‘Vorbește în română la Euronews. La Codruța Kovesi, până și vestitele șosete au rămas la fel’

Ducele şi ducesa de Sussex, preşedinte şi copreşedinte al asociaţiei menţionate, s-au alăturat printr-un streaming video acelei reuniuni organizate pe 1 iulie pentru a reflecta la viitorul organizaţiei Commonwealth în urma apariţiei mişcării Black Lives Matter, creată după moartea lui George Floyd, un american de culoare, neînarmat, care a murit asfixiat de un poliţist caucazian în oraşul Minneapolis.

Din reşedinţa lor din Los Angeles, unde locuiesc după ce s-au retras din rândul membrilor activi ai familiei regale britanice, Harry şi Meghan au stat de vorbă cu patru tineri directori de culoare ai unor organizaţii care luptă împotriva rasismului şi care promovează diversitatea.

Săptămâna trecută, prinţul Harry a subliniat angajamentul său personal în lupta împotriva rasismului instituţionalizat, afirmând că acest flagel "nu îşi are locul în societate", dar este în continuare foarte răspândit. De altfel, prinţul Harry a denunţat de mai multe ori rasismul de care presa britanică a dat dovadă, potrivit propriilor afirmaţii, faţă de soţia lui Meghan.

Citește și: Drumul lung al agoniei. Cum și-au bătut joc magistrații de o fetiță de 11 ani violată de un bărbat de 52 de ani .

În Marea Britanie, mai multe manifestaţii asociate mişcării Black Lives Matter au fost organizate în ultimele săptămâni şi unele statui care simbolizau trecutul colonial al ţării au fost vandalizate sau chiar demontate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.