Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite îi mulţumeşte lui Emmanuel Macron pentru 'primirea călduroasă' în Franţa

Middle East Eyes
prinţul moştenitor Mohammed bin Salman

Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman i-a mulţumit vineri preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru "primirea călduroasă" de joi, în contextul în care această vizită a stârnit protestele activiştilor pentru drepturile omului, relatează AFP.

Macron l-a primit joi seară cu o lungă strângere de mână pe liderul de facto al regatului, invitat la un dineu de lucru la Palatul Elysée, potrivit Agerpres.

Este prima vizită în Franţa a lui Mohammed bin Salman, numit şi 'MBS', de la asasinarea de către agenţi saudiţi a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Într-un mesaj adresat lui Macron, prinţul moştenitor i-a transmis preşedintelui francez "profunda gratitudine" şi "mulţumiri pentru primirea călduroasă şi ospitalitatea" care i-au fost arătate în timpul acestei vizite oficiale.

El a adăugat că discuţiile cu preşedintele francez "au confirmat dorinţa noastră comună de a întări parteneriatul strategic între cele două ţări prietene ale noastre în toate domeniile", "de a continua coordonarea şi concentrarea asupra chestiunilor de interes comun" şi "de a întări securitatea şi stabilitatea în regiune".

Mesajul precizează că prinţul moştenitor a părăsit Franţa "după ce şi-a încheiat vizita oficială".

Critic al regimului saudit, Jamal Khashoggi a fost ucis şi dezmembrat la 2 octombrie 2018 în sediul consulatului saudit de la Istanbul, unde venise să îşi ceară hârtiile oficiale pentru căsătorie.

Joi, a fost depusă la Paris o plângere pentru complicitate la tortură şi la dispariţie forţată în legătură cu asasinarea sa, au anunţat organizaţia neguvernamentală Democracy for the Arab World Now (DAWN), fondată de jurnalistul saudit, şi organizaţia neguvernamentală elveţiană Trial International.

Hatice Cengiz, logodnica lui Jamal Khashoggi, s-a declarat joi "scandalizată "că Emmanuel Macron "îl primeşte cu toate onorurile pe călăul logodnicului meu".

Serviciile de informaţii americane au aruncat vina pe prinţul moştenitor, care dezminte că a ordonat asasinatul, chiar dacă a spus că poartă responsabilitatea în calitate de lider.

Salutat pentru reformele sale, 'MBS' este totuşi criticat din cauza represiunii împotriva disidenţilor din mediile religioase, politice, intelectuale, economice şi chiar din rândul familiei regale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.