Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a transferat 80 de miliarde de dolari, din Saudi Aramco către fondul suveran al regatului

reuters
Mohammed bin Salman

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a transferat 4% din acţiunile Saudi Aramco, în valoare de 80 de miliarde de dolari, către fondul suveran al regatului, a anunţat duminică guvernul, transmite CNBC, citat de news.ro.

Acţiunile vor consolida poziţia financiară puternică a Fondului de Investiţii Publice (PIF) şi ratingurile de creditare ridicate pe termen mediu, a spus prinţul moştenitor într-un comunicat.

Fondul este vehiculul ales de prinţ pentru a transforma economia Arabia Saudită şi a diversifica veniturile dincolo de cele obţinute din vânzările de petrol.

Statul va rămâne cel mai mare acţionar al Saudi Aramco după procesul de transfer, deoarece deţine peste 94% din acţiunile companiei, se arată în comunicat.

Transferul acţiunilor existente va contribui la creşterea activelor gestionate de PIF, care urmează să crească la aproximativ 4 mii de miliarde de riali (1,07 trilioane de dolari) până la sfârşitul anului 2025, a adăugat acesta.

”Sprijină perspectivele pentru atragerea de fonduri internaţionale de către PIF, inclusiv obligaţiuni, şi ar putea susţine o viitoare vânzare de acţiuni Aramco în viitor”, a declarat Monica Malik, economist şef la Abu Dhabi Commercial Bank.

Saudi Aramco a declarat într-un comunicat că transferul a fost o tranzacţie privată între guvern şi fondul de stat.

Şeful fondului suveran, Yasir al-Rumayyan, a declarat anul trecut că Saudi Aramco ar putea lua în considerare o vânzare de acţiuni dacă condiţiile de piaţă vor fi corecte, în timp ce Wall Street Journal a relatatrecent că regatul ar putea viza o vânzare de acţiuni de până la 50 de miliarde de dolari.

Acţiunile Aramco au crescut cu puţin peste 4% în acest an, evaluând compania la 1.990 de miliarde de dolari, în urma celor mai valoroase companii din lume, Apple şi Microsoft.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.