Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul moştenitor Frederik al Danemarcei şi prinţesa Mary îşi retrag fiul de la o şcoală de elită afectată de controverse

http://www.radioromanul.es/
frederik al danemarcei

Prinţul Christian al Danemarcei, fiul în vârstă de 16 ani al prinţului moştenitor Frederik şi al prinţesei Mary, al doilea în ordinea de succesiune la tronul danez, va părăsi internatul şcolii Herlufsholm în urma unor dezvăluiri privind comiterea unor abuzuri în acea unitate de învăţământ, informează DPA.

Cuplul regal nu o va mai înscrie la această şcoală nici pe sora mai mică a prinţului Christian, aşa cum era prevăzut, a relatat duminică postul public de televiziune danez în baza unei declaraţii a casei regale de la Copenhaga, potrivit Agerpres.

Acea prestigioasă unitate de învăţământ, preferată de elita ţării, a fost subiectul unui documentar de televiziune intitulat ''Herlufsholms hemmeligheder'' ("Secretele de la Herlufsholm"), difuzat de postul TV2 la începutul lunii mai şi care a prezentat incidente de violenţă fizică, bullying şi abuz sexual.

În cadrul documentarului, foşti elevi ai şcolii au descris experienţe umilitoare, printre care şi incidente în cadrul cărora elevii mai mari îşi atacau colegii mai mici în timpul nopţii.

Documentarul a dus la demiterea directorului şcolii şi la planificarea unor reforme. În weekend, întreaga echipă de conducere a demisionat drept răspuns la un raport critic din partea autorităţii daneze din domeniul educaţiei, care a avertizat că şcoala ar putea fi pusă în situaţia de a rambursa finanţările primite din fonduri publice.

Herlufsholm a primit termen până pe 8 august pentru a răspunde acestui raport.

Prinţul moştenitor al Danemarcei şi soţia lui au declarat luna trecută că au fost profund tulburaţi de dezvăluirile privind acele agresiuni şi umiliri sistematice, adăugând că s-au aşteptat ca şcoala să ofere un mediu care să-i facă pe elevi să se simtă în siguranţă şi parte din comunitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.