Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul William a lansat Earthshot Prize, dotat cu 50 de milioane de lire

Printul William Kate

Prinţul William, ducele de Cambridge, a lansat joi Earthshot Prize, dotat cu 50 de milioane de lire (55 de milioane de euro), prin care doreşte să atragă "cele mai luminate minţi" pentru a oferi soluţii la principalele provocări ale mediului înconjurător până în 2030, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Prima gală a Earthshot Prize se va desfăşura la Londra în toamna anului 2021, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

Proiectul doreşte să acţioneze în faţa acelor probleme prezentate de mediul înconjurător prin cinci mari obiective: protejarea şi restaurarea naturii, purificarea aerului, reanimarea oceanelor, construirea unei lumi fără deşeuri şi repararea climei.

Aceste propuneri, pentru care va fi decernat un premiu la fiecare categorie, sunt prezentate în cinci scurtmetraje care ilustrează obiectivele pe care ducele de Cambridge intenţionează să le atingă cu ajutorul acestor premii.

Prinţul William argumentează în aceste clipuri că "următorii zece ani sunt un deceniu critic pentru schimbare, trebuie să profităm de imaginaţia noastră şi de capacitatea noastră de a inventa".

Citește și: BREAKING - RECORD de cazuri noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore: 2958

Produse de Silverback Films, companie specializată în documentare despre mediul înconjurător, aceste scurtmetraje au ca naratori activiştii pentru climă Bindi şi Robert Irwin.

William a mărturisit că a fost inspirat pentru crearea acestor premii de tatăl său, prinţul Charles, şi de naturalistul britanic Sir David Attenborough, care face parte din juriul care acordă Earthshot Prize.

Cinci premii de câte 1 milion de lire vor fi decernate anual pentru următorii zece ani, celor care oferă 50 de soluţii pentru a combate problemele cu care se confruntă planeta. Cei cinci câştigători vor fi selectaţi dintre 15 finalişti proveniţi din medii şi profesii diferite.

Cei premiaţi vor fi compensaţi cu un 1 milion de lire pentru proiectele de mediu şi de conservare, care pot fi atât individuale, cât şi în grup de cercetători sau activişti, companii, guverne, inclusiv oraşe sau ţări.

Nominalizările la premiile Earthshot încep cu data de 1 noiembrie şi vor fi decernate în fiecare an într-un oraş diferit.

La originea acestei idei este vizita pe care prinţul William a realizat-o în Namibia, Tanzania şi Kenya în 2018, când s-a întâlnit cu lucrători locali şi cu activişti din prima linie pentru conservarea mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.