Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul William cere o siguranță sporită în mediul online după ce un copil de 14 ani a murit

printul william kate middleton familia regala

Prințul William a făcut apel la îmbunătățirea siguranței online atunci când este vorba de copii, după ce un medic legist a decis că rețelele de socializare au contribuit la moartea lui Molly Russell, un copil în vârstă de 14 ani, potrivit Sky News.

„Niciun părinte nu ar trebui să îndure vreodată ceea ce au trăit Ian Russell și familia sa. Au fost incredibil de curajoși. Siguranța online pentru copiii și tinerii noștri trebuie să fie o condiție prealabilă, nu un gând ulterior”, a declarat Prințul de Wales, conform Mediafax.

Fetița de 14 ani, elevă din Harrow, în nord-vestul Londrei, a fost găsită moartă în dormitorul ei după ce a vizionat online conținut legat de sinucidere, depresie și anxietate.

Andrew Walker, medicul legist, a declarat că „nu crede că ar fi sigur” să dea sinuciderea drept cauză a morții ei, optând în schimb pentru automutilare.

Vineri, el a declarat următoarele: „Molly se afla într-o perioadă de tranziție în viața ei de tânără adolescentă, ceea ce a făcut ca anumite elemente de comunicare să fie dificile”.

Ea a fost „expusă la materiale care ar fi putut să o influențeze într-un mod negativ și, în plus, ceea ce începuse ca o depresie a devenit o boală depresivă mai gravă”, a declarat el la North London Coroners Court.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.