Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul William i-a salutat pe cei care se angajează să protejeze mediul înconjurător, o 'cauză dragă' bunicii sale, regretata regină Elisabeta a II-a

evz.ro
printul william

Prinţul William i-a salutat miercuri pe cei care se angajează să protejeze mediul înconjurător, o "cauză dragă bunicii sale", regretata regină Elisabeta a II-a, relatează AFP.

Acesta a fost primul discurs oficial al Prinţului William de când a primit noul titlu de Prinţ de Wales - pe care l-a obţinut după urcarea pe tron a tatălui său Charles al III-lea - de la decesul reginei, la 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, potrivit Agerpres.

Moştenitorul tronului britanic s-a adresat într-un videoclip înregistrat înainte de decernarea Premiului Earthshot, pe care l-a creat anul trecut şi care recompensează proiecte care propun soluţii la criza climatică.

Iniţial prinţul William urma să se deplaseze la New York pentru decernarea premiului, dar a renunţat la călătorie după decesul reginei Elisabeta a II-a.

"Deşi sunt în unul din cele mai triste contexte (...) Mă bucur că pot fi acolo prin video", a spus el la două zile de la funeraliile bunicii sale, salutând "entuziasmul, optimismul şi angajamentul" celor implicaţi activ în cauze de mediu dintre care sunt aleşi laureaţii acestui premiu.

"Protecţia mediului era o cauză dragă bunicii mele şi ştiu că ar fi fost încântată să audă despre acest eveniment", a declarat el.

"Împreună, trebuie să ne asigurăm că tranziţia către soluţii durabile este cea mai rapidă schimbare pe care a cunoscut-o lumea vreodată", a subliniat el.

Prinţul William a prezentat prima ediţie a acestui premiu la Londra, în octombrie anul trecut.

El nu este singurul membru al familiei regale care se angajează în mod constant pentru apărarea mediului înconjurător: bunicul său, prinţul Philip a prezidat mult timp WWF, iar tatăl său, regele Charles al III-lea este adesea descris ca un ecologist a priori.

Acesta este primul discurs al Prinţului William de când a devenit Prinţ de Wales. După moartea bunicii sale, el a difuzat un comunicat în care i-a adus un omagiu reginei Elisabetei a II-a, afirmând că "va trebui să treacă timp ca să se obişnuiască cu realitatea vieţii fără bunica".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.