Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul William, Kate Middleton și copiii au fost văzuți la repetiția încoronării. Prințul Harry nu a participat

people.com
printul harry charles

Încoronarea regelui Charles al III-lea se apropie cu pași repezi, iar membrii imediați ai familiei regale fac pregătiri de ultim moment pentru a se asigura că ceremonia de încoronare se va desfășura fără probleme, scrie International Business Times. Miercuri, familia regală a Marii Britanii a organizat o repetiție pentru încoronarea monarhului în vârstă de 74 de ani la Westminster Abbey, unde au fost întâmpinați de decanul Westminster, Dr. David Hoyle MBE, potrivit GB News din Marea Britanie.

Prințul William și soția sa, Kate Middleton, au fost văzuți la biserica gotică londoneză - un sit din patrimoniul mondial construit în 1269 -, precum și cei trei copii ai lor, prințul George, în vârstă de 9 ani, prințesa Charlotte, în vârstă de 8 ani, și prințul Louis, în vârstă de 5 ani. Sora regelui Charles, prințesa regală Anne, se pare că a participat și ea la repetiție.

Unii membri ai familiei Wales vor avea o participare specială în timpul ceremoniei de încoronare. Prințul de Wales, în vârstă de 40 de ani, acum primul în linia de succesiune la tronul britanic, va îngenunchea în fața tatălui său și își va jura loialitate în cadrul unei ceremonii numite "Omagiul de sânge regal", potrivit liturghiei de încoronare realizată de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby.

După ce va îngenunchea, prințul William va spune: "Eu, William, Prinț de Wales, îți jur loialitate și credință și adevăr îți voi purta, ca domn al tău de viață și de moarte. Așa că, ajută-mă, Doamne".

De asemenea, el va avea sarcina de a-l ajuta pe Regele Charles să își îmbrace haina regală de aur - o mantie purtată inițial de bunicul său, Regele George al VI-lea, în 1937 - înainte de a fi încoronat în fața a aproximativ 2.300 de invitați și a milioane de spectatori din Marea Britanie și din întreaga lume.

Între timp, Prințul George, fiul cel mare al Prințului William și al lui Middleton, se numără printre Paginile de Onoare ale bunicului său. El va ajuta la purtarea veșmintelor Regelui Carol la intrarea și ieșirea din biserica regală, alături de nepoții reginei consort Camilla.

Ce vor face Harry și Meghan

Prințul Harry se pare că nu a participat la repetiție, ceea ce pare să indice că va apărea doar la ceremonia oficială de sâmbătă.

La începutul lunii trecute, Palatul Buckingham a confirmat prezența ducelui de Sussex, în vârstă de 38 de ani, printr-o declarație care suna astfel: "Palatul Buckingham are plăcerea de a confirma că ducele de Sussex va participa la slujba de încoronare de la Westminster Abbey, pe 6 mai. Ducesa de Sussex va rămâne în California cu Prințul Archie și Prințesa Lilibet".

Soția sa, Meghan Markle, va rămâne în conacul lor din Montecito în weekendul următor pentru a sărbători cea de-a patra aniversare a fiului lor, Prințul Archie, împreună cu sora sa mai mică, Prințesa Lilibet, în vârstă de un an.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.