Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul William şi Kate Middleton, într-o vizită în sudul Ţării Galilor pentru a lansa noi grădini terapeutice

printul william kate middleton familia regala

Prinţul şi prinţesa de Wales au realizat marţi o vizită în sudul Ţării Galilor pentru a lansa o serie de grădini şi spaţii terapeutice, informează BBC.

Cuplul princiar a vizitat terenul alocat primei grădini terapeutice aparţinând Centrului de reabilitare Brynawel, în apropiere de localitatea Pontyclun, potrivit Agerpres.

Iniţiativa are drept scop oferirea de asistenţă psihologică comunităţilor din sudul Ţării Galilor.

Fundaţia cuplului princiar colaborează cu Life at No.27, un furnizor de servicii de terapie horticolă şi consiliere pe probleme de sănătate mintală.

Prinţul William a vorbit cu managerul pentru probleme de recuperare Claire Holloway, precum şi cu administratorii, Marc Penny şi Dai McBride.

Prinţul a râs când a zărit numele unor seminţe de garofiţă (''Sweet William'', în traducere ''dulcele William'', n. red) scrise pe o etichetă.

Vanessa Townsend, grădinar voluntar, a ajutat-o pe Kate să semene seminţele şi i-a spus: ''Vor înflori peste doi ani. O să vi le trimit''.

Prinţesa a primit un buchet de narcise de la o fetiţă în vârstă de doi ani, pe nume Cora Phillips.

''Dumnezeule, nu m-am aşteptat la asta nici într-un milion de ani'', a spus mama Corei, Michelle Phillips, din localitatea Llanharan.

Cuplul princiar a fost de asemenea întâmpinat de un câine de terapie din rasa Dog German pe nume Ragnar.

Annabelle Padwick, fondatoarea asociaţiei Life at No.27, a spus că grădinile sunt vitale în oferire unui mediu sigur pentru persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate mintală.

''În calitate de fondatoare, am văzut îndeaproape cum lucrul cu grădinile terapeutice poate îmbunătăţi încrederea în sine şi propria sănătate mintală'', a spus ea.

Centrul de reabilitare Brynawel este un centru rezidenţial destinat tratamentului dependenţilor de alcool şi droguri.

Rezidenţi din comunitate care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, încredere scăzută sau izolare vor avea de asemenea acces în grădină cu recomandare din partea medicului de familie.

Cuplul princiar a participat apoi la o clasă de spinning cu prilejul unei vizite la Centrul de fitness şi petrecerea timpului liber Aberavon, din Port Talbot, unde s-au întâlnit cu comunitatea locală şi au discutat despre felul în care sportul şi exerciţiile fizice pot îmbunătăţi sănătatea mintală şi stare de bine.

Prinţul şi prinţesa de Wales urmează să se întâlnească cu membri ai serviciilor de urgenţă de la Air Ambulance Ţara Galilor. Vor inaugura un nou salon destinat familiilor la sediul ambulanţei aeriene conceput de o familie îndoliată.

Amanda Berry, directoare executivă a The Royal Foundation, a spus: ''Alteţele lor regale îşi doresc cu pasiune să creeze un impact durabil asupra comunităţilor pe care le vizitează, jucând un rol esenţial în mobilizarea responsabililor locali pentru a amplifica activitatea organizaţiilor şi a asigura că ajutorul ajunge la cei care au cea mai mare nevoie.

''Alteţa sa regală continuă să prioritizeze sănătatea mintală în societate, iar petrecerea timpului în natură este o practică cu beneficii recunoscute, inclusiv reducerea depresiei şi anxietăţii''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.