Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prioritățile lui Eugen Teodorovici pentru mandatul la Ministerul Finanțelor. 'Cartonașe roșii' pentru ANAF

Inquam Photos / Octav Ganea
eugen teodorovici

Comisiile permanente pentru Buget-Finanţe din Parlament l-au validat, luni, pe Eugen Orlando Teodorovici, candidatul PSD la funcţia de ministru al Finanţelor, cu 19 voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”, informează Mediafax.

Stabilitatea mediului de afaceri, reducerea birocraţiei, predictibilitatea fiscalităţii şi eficientizarea cheltuielilor publice sunt priorităţile menţionate de Eugen Teodorovici pentru noul său mandat la Ministerul Finanţelor. „Investitorii nu ocolesc România pentru motivul că am sta rău din punct de vedere economic sau bugetar - dimpotrivă, la acest capitol stăm foarte bine -, ci din cauza birocraţiei. Din păcate, la asta am contribuit cu toţii, fiecare a venit şi a mai adăugat câte ceva la această stare”, a spus Teodorovici. El a adăugat că va crea un departament de analiză în Ministerul Finanţelor, care va urmări cheltuielile fiecărei unităţi a administraţiei publice locale şi „unde sunt justificate le acceptăm cu plus, unde nu - se vor trece cu minus, adică la ele se va putea renunţa”.

Kovesi DESFIINŢEAZĂ Legile Justiţiei: 'Nu se vrea reformarea sistemului de justiţie, ci dependenţa procurorilor de ceva...' / VIDEO

Răspunzând la întrebările unor parlamentari, Eugen Teodorovici a mai spus:
„Faţă de ceea ce s-a întâmplat cu întârzierea modernizării ANAF, eu nu am cartonaşe galbene, am doar cartonaşe roşii pentru cei care se fac vinovaţi de starea actuală”

- „Deductibilităţile pentru angajaţii din IT, persoanele cu dizabilităţi şi alte asemenea sunt acum în lucru la minister”

- „Cei aflaţi în insolvenţă, să se aştepte că vor fi somaţi să-şi respecte obligaţiile legale asumate”
- „Punctul de pensie va fi 1.100 de lei în 2018”
- „Formularul 600 - se va amâna depunerea acestuia, am să propun comasarea cu Formularul 200; nu se va adăuga absolut nimic faţă de ceea ce este”
- „Ordonanţa 79/2017 (n.n. - măsurile fiscale) - deocamdată aplicăm ceea ce este în vigoare, schimbările încă le mai discutăm”
- „Impozitul pe venitul global este în analiză la Ministerul Finanţelor, îl vom prezenta atunci când vor fi clarificate toate conceptele, dar fără un sistem informatic bine pus la punct nu vom avea decât o idee pecare vrem s-o aplicăm”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.