Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prioritățile noului guvern – realegerea lui Iohannis și epurările politice

pnl.ro
pnl sigla

După doar două zile de mandat, scopul principal al noului guvern liberal se conturează a fi propria existență. Ludovic Orban își propune să atingă acest scop prin intermediul realegerii lui Iohannis și prin epurări politice drastice și rapide.

Surse din PNL consideră că realegerea lui Iohannis e singura cale de a menține majoritatea parlamentară extrem de fragilă pe care s-a construit guvernul Orban. „O defecțiune la prezidențiale va topi instantaneu majoritatea. E esențial ca Iohannis să câștige”, au declarat sursele liberale.

De asemenea, sursele au precizat că Ludovic Orban se va mișca rapid pentru a elimina toți oamenii PSD din structurile centrale, pentru a nu repeta experiența guvernului Cioloș din 2016. „Ludovic e dispus să sacrifice din imaginea noului guvern pentru a pune liberali peste tot. A zis clar: oricum o să ne acuze (de epurări), măcar să le facem ca la carte”.

Ceea ce noul guvern nu pare să fi luat în calcul e suita de procese în justiție cu care s-ar putea trezi. În același timp, o epurare extinsă (deci nu limitată la membrii și apropiații PSD, ci la toți cei angajați în ultimii trei ani) riscă să atragă un val de antipatie publică împotriva liberalilor. Cetățenii vor vedea confirmate avertismentele PSD, interpretând demiterile pe bandă rulantă mai puțin drept epurări politice și mai mult drept concedieri în masă.

Concedierile având ca singurul criteriu angajările în ultimii ani vor lovi în mod evident în angajații obișnuiți din instituțiile publice, fără niciun fel de apartenență politică și care au intrat în instituții în mod normal, prin concurs.

În plus, intimidările lui Ludovic Orban de genul „vor fi plătiți doar cei care muncesc” (fără să fie clar cine și cum stabilește asta în mod transparent) sau solicitările absurde ca angajații care vin dimineața la 8 în ministere să stea până seara la 21.30 vor ostiliza rapid tot aparatul din administrația centrală.

O asemenea atitudine dură și arogantă a noului guvern liberal va radicaliza PSD, care va realiza că o coexistență pașnică între putere și opoziție e imposibilă și se va mobiliza puternic pentru turul 2 al prezidențialelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.