Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prioritatea președinției române este negocierea pachetului legislativ pentru reforma PAC, potrivit ministrului Daea

Inquam Photos / George Calin
Petre Daea

Prioritatea principală a președinției române a Consiliului UE va fi negocierea pachetului legislativ legat de reforma politicii agricole comune (PAC) în contextul următorului cadru financiar multianual pentru perioada 2021-2027, a spus ministrul Petre Daea, la întâlnirea cu comisarul Phil Hogan potrivit mediafax.

Petre Daea, președintele în exercițiu al Consiliului AGRIFISH s-a întâlnit cu comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan miercuri, ocazie cu care a fost analizat stadiul de realizare a reformei Politicii Agricole Comune (PAC) și punerea de acord privind acțiunile următoare în vederea atingerii obiectivelor președinției române a Consiliului UE.

Printre celelalte priorități ale președinției române se vor număra bioeconomia, inovarea și cercetarea în domeniul agriculturii, proteinele vegetale, precum și sănătatea plantelor și a animalelor. În ceea ce privește pescuitul, președinția va continua lucrările vizând planurile multianuale de gestionare și Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM), precum și dimensiunea externă a politicii comune în domeniul pescuitului. Comisarul european a remarcat numărul de dosare finalizate (9) care situează țara noastră în fruntea plutonului țărilor care au deținut președinția în ultima perioadă, arată un comunicat al MADR.

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a condus lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), desfășurat marți 14 mai la Bruxelles. Principalele teme aflate pe agenda Consiliului au vizat Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la noul model de performanță.

Consiliul a fost informat și a avut un schimb de opinii cu privire la aspectele agricole din comunicarea Comisiei "O planetă curată pentru toți: o viziune strategică europeană pe termen lung pentru o economie prosperă, modernă, competitivă și neutră din punct de vedere al climei". Miniștrii s-au concentrat asupra acțiunilor prioritare care ar trebui întreprinse la nivel european și național în domeniul agriculturii și silviculturii pentru a contribui la realizarea obiectivelor acordului de la Paris până în 2050.

Comisia a informat Consiliul privind performanța comerțului agricol din UE. Aceasta a raportat, în special, ultimele progrese ale inițiativei sale diplomatice de promovare a produselor agricole europene în lume, precum și negocierile comerciale care au fost încheiate sau sunt în curs de desfășurare și care au un impact asupra agriculturii europene. Acestea includ: Mercosur, Australia și Noua Zeelandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.