Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prioritatea zero: Se anunţă schimbări majore în Poliţie

Politia Romana

Polițistul Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii rutiere București, decedat după ce a fost rănit în misiune, ar putea genera postmortem schimbări fundamentale în sistem.

Deşi consideră că acest caz tragic nu trebuie politizat, vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre afirmă că tragedia poliţistului Gheorghe Ionescu nu trebuie în niciun caz uitat.

"Acestea sunt momentele în care, ca societate, e necesar să reflectăm cu atenție asupra Statutului polițistului, care cuprinde normele ce reglementează activitatea acestei categorii profesionale. Din aceste considerente, Partidul Național Liberal își propune ca modificarea și completarea Legii privind Statutul polițistului să constituie prioritate legislativă", precizează deputatul liberal.

Vezi şi: Război total împotriva şoferilor băuţi. Ce propune un judecător CSM

Astfel, PNL propune ca "modificările și completările Statutului polițistului să urmărească o mai mare stabilitate, pregătire și dotare la standarde europene a polițistului, precum și stabilirea și definirea clară a principiilor care vor sta la baza ghidului de actiune al polițistului în diferite situații".

Se are în vedere modificarea și completarea Statutului polițistului, în sensul asigurării unei protecții depline a oamenilor legii aflaţi în acțiune.

Pe de altă parte, PNL consideră că este necesară și definirea principiilor care vor sta la baza elaborării ghidului carierei polițistului, precum și o mai bună remunerare a polițistului în funcție de acțiunile pe care acesta le desfășoară (acțiuni cu grad ridicat de risc/ore suplimentare/detașări/misiuni în teritoriu național/misiuni externe.

Dincolo de propunerile care ar duce la schimbări majore în Poliţie, liberalii nu precizează un orizont de timp pentru formularea unui proiect legislativ concret, care să cuprindă principiile enumerate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.