Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Priorități în vreme de război: O deputată ucraineană a depus un proiect de lege privind legalizarea parteneriatelor între persoane de același sex

ucraina lgbt

Deputata ucraineană Inna Sovsun propune să se acorde uniunilor între persoane de același sex aceleași drepturi pe care le au "implicit" familiile tradiționale.

Deputatul din partea partidului pro-european Holos Inna Sovsun a depus spre înregistrare în Rada Supremă un proiect de lege privind "parteneriatele înregistrate", care are ca scop egalizarea drepturilor uniunilor între persoane de același sex și ale familiilor tradiționale. Parlamentara a anunțat acest lucru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, dacă va fi adoptat, "proiectul de lege va ajuta în sfârșit uniunile să determine drepturile și obligațiile reciproce, problemele legate de proprietate, moștenire, protecția socială, drepturile în caz de deces sau dispariție a partenerului".

"Nimic extraordinar. Tot ceea ce a fost întotdeauna disponibil în mod implicit pentru cuplurile heterosexuale din Ucraina", scrie Sovsun.

Exclusivitatea familiei tradiționale - o „viziune sovietică asupra lumii”

Ea își fundamentează inițiativa legislativă în principal cu presupusa nevoie de a proteja drepturile militarilor LGBT.

"Aș putea spune că asta ne cer aliații occidentali - și este adevărat, o cer", recunoaște deputatul poporului. "Dar altceva m-a determinat să înregistrez acest proiect de lege - mă întâlnesc și vorbesc cu soldații LGBT, aud despre problemele lor. Sunt convins că, în calitate de societate, trebuie să corectăm o mare nedreptate, în sensul că anumiți cetățeni de sex masculin și feminin au mai puține drepturi decât toți ceilalți."

Inna Sovsun a declarat că își pregătește proiectul de lege împreună cu organizațiile publice care apără "drepturile" persoanelor LGBT. Potrivit documentului, nu doar reprezentanții aceluiași sex, ci și cuplurile de sex opus care "nu pot sau nu doresc" să se căsătorească vor putea încheia "parteneriate înregistrate".

"Ca societate, suntem maturi să ne rupem de legăturile rusești și de viziunea sovietică asupra lumii. Și acesta este un alt lucru care ne face pe noi și pe ruși pur și simplu specii diferite din punct de vedere biologic", consideră Inna Sovsun.

În martie 2022, Inna Sovsun a fost unul dintre inițiatorii proiectului de lege nr. 7213 care viza lichidarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.