DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Priorităţile de simplificare a MySmis de către Comisia de Tăiat Hârtii de la MIPE

Facebook
Cristian Ghinea

Comisia de Tăiat Hârtii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) simplifică MySmis, a anunţat marţi, pe Facebook, ministrul de resort, Cristian Ghinea.

"Comisia de Tăiat Hârtii de la MIPE simplifică MySmis. Am cerut simplificare şi demarăm în forţă. Am ambiţia ca domeniul fondurilor europene să devină model de bună practică pe mai multe zone, debirocratizarea fiind una dintre ele. În urma propunerilor de eficientizare a procesului de depunere a proiectelor pe fonduri europene primite la minister, am stabilit priorităţile pentru prima etapă din procesul de simplificare a MySMIS", a scris Cristian Ghinea.

Priorităţile de simplificare sunt: afişarea de statistici publice pentru fiecare apel, astfel încât oricine va putea vedea în orice moment câte proiecte au fost depuse pentru apelul respectiv şi câte schiţe de proiecte sunt în lucru; eliminarea completării în MySMIS a informaţiilor din CV - CV-urile vor fi încărcate în aplicaţie o singură dată, într-un format PDF standardizat, însoţit de documente justificative privind studiile şi experienţa expertului, raportat la poziţia vizată în proiect, scrie Agerpres.ro.

O altă prioritate vizează actualizarea codurilor COR (Clasificarea Ocupaţiilor din România), ministrul menţionând că, în prezent, în sistemul MySMIS nu sunt înregistrate o serie de ocupaţii apărute în ultimii ani, astfel că nu există o coerenţă între Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor şi aplicaţia MySMIS pe componenta de Resurse Umane.

De asemenea, o altă prioritate se referă la posibilitatea de încărcare multiplă, aceasta fiind una dintre opţiunile cele mai cerute de utilizatori. Aceştia vor avea, astfel, posibilitatea de a încărca în aplicaţie mai multe documente, în limita de 50 de MB, concomitent, şi nu câte unul, aşa cum funcţiona aplicaţia până acum.

Totodată, se are în vedere introducerea sau îmbunătăţirea opţiunilor de filtrare, sortare şi căutare în interiorul aplicaţiei - printre soluţii: afişarea comunicărilor - primite şi trimise - în ordine cronologică, posibilitatea sortării achiziţiilor după partener, titlu, descriere, cod CPV, tip contract etc, astfel încât beneficiarii să identifice mai uşor dosarele de achiziţii de care au nevoie.

"Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a demarat, la finalul lunii februarie, un amplu proces de consultare cu beneficiarii şi personalul implicat în implementare şi evaluare pentru a centraliza propuneri de simplificare şi eficientizare a aplicaţiei informatice de gestiune a proiectelor europene, MySMIS", a mai scris Cristian Ghinea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.