Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Priorităţile lui Trump la summitul G7: terorismul, imigraţia, comerţul

politicususa.com
trump si flynn

Preşedintele SUA, Donald Trump, se va axa la summitul G7 început vineri la Taormina (Sicilia) pe patru chestiuni pe care noua administraţie de la Washington le consideră fundamentale, respectiv terorismul, imigraţia, comerţul şi Acordul de la Paris privind schimbările climatice, a anunţat vineri consilierul economic principal al Casei Albe, Gary Cohn, citat de AFP. Terorismul 'va fi o temă principală', mai ales în contextul recentului atac terorist din Marea Britanie, a indicat oficialul american. Imigraţia este o altă problemă care îl preocupă pe Trump şi despre care de asemenea va vorbi la summit, despre 'ceea ce se întâmplă între Libia şi Europa', a adăugat Gary Cohn, făcând referire la afluxul de migranţi veniţi în Europa pe ruta mediteraneană.

În ceea ce priveşte comerţul, 'vom continua să luptăm pentru ceea ce credem că este corect, şi anume un comerţ liber, deschis şi just', a continuat el, precizând că aceasta înseamnă că Washingtonul va trata celelalte ţări la fel cum ele îl tratează. O altă chestiune foarte importantă pentru Donald Trump este dialogul cu celelalte state din G7 pe tema Acordului de la Paris privind schimbările climatice, întrucât după revenirea la Washington el va lua în scurt timp o decizie dacă SUA vor mai rămâne semnatare ale acestui acord.

'Trump doreşte să facă ceea ce este corect pentru mediul înconjurător. El este interesat de mediul înconjurător. Dar este interesat şi de crearea de locuri de muncă pentru lucrătorii americani. Şi doreşte să audă ce au de spus europeni la acest capitol', a explicat Cohn în declaraţia dată presei la Taormina. El a mai menţionat că, deşi pentru mediu sunt benefice reducerile de emisii poluante acceptate de administraţia Obama, pentru creşterea economică a SUA ele pot avea efecte 'devastatoare', conform Agerpres. Totuşi, preşedintele Trump 'este dispus să înţeleagă poziţia europeană', întrucât ştie că Acordul de la Paris 'are o semnificaţie importantă pentru mulţi dintre liderii europeni', a completat consilierul Casei Albe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.