Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Privatii din energie sustin ca avem preturi mici la curent si gaze

energie

Federatia Patronala a Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE), din care fac parte, printre altii, Enel si Engie (fostul GDF Suez), sustin ca, in ultimii ani au facut investitii de aproape zece miliarde de lei in domeniul lor de activitate din Romania si ca tarifele la utilitati sunt suportabile pentru romani, relateaza Național.

Federatia ACUE reuneste 27 de membri, printre care se numara E.ON Romania, GDF SUEZ Energy Romania, Distrigaz Sud Retele, ENEL Romania, CEZ Romania, Electrica, Electrica Furnizare, Transelectrica, Congaz etc. Privatii care au preluat de-a gata distributia de energie electrica din Romania, de exemplu, sustin ca investitiile in retelele de transport si distributie a energiei electrice, efectuate in perioada 2008-2014, au fost de 9,7 miliarde de lei. Pe de alta parte, privatii din domeniul distributiei de gaze afirma ca alte 1,9 miliarde de lei au fost investite in perioada 2008-2013 in retelele de distributie a gazelor naturale in scopul intretinerii, extinderii, si imbunatatirii acestora. Conform reprezentantilor ACUE, de la privatizare pana in prezent companiile de gaze naturale si electricitate membre ale Federatiei au investit in Romania aproximativ 8,7 miliarde de euro si au planuri de investitii de aproximativ 600 milioane de euro.

Se scumpeste gazul si curentul?

Pe de alta parte, ACUE a comandat un studiu din care reiese ca, de fapt, nu ar trebui sa ne plangem de tarifele la electricitate si gaze, care, cica, au crescut mai incet decat inflatia. Studiul, realizat de Boston Consulting Group (BCG), arata ca, in perioada 2008-2014, tarifele energiei electrice si gazelor naturale au crescut mai putin decat nivelul general al preturilor si continua sa fie printre cele mai scazute din Europa. Se pregateste cumva ACUE  sa ne scumpeasca curentul si gazele?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.