Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Privilegiile ce urmau să fie date Av. Poporului, eliminate de Comisia pentru drepturile omului

avocatul poporului temp

Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor a eliminat privilegiile care urmau să fie date Avocatului Poporului. Acesta din urmă ar fi avut salariu şi pensie specială de judecător ICCJ şi paşaport diplomatic, însă Adriana Săftoiu a propus un amendament și beneficiile au fost eliminate, potrivit Mediafax.

„Problema PLX 102 este modul în care este reglementat statutul conducerii instituţiei Avocatul Poporului, fiind asimilaţi cu magistraţii de la Înalta Curte, respectiv Curtea de Apel si, pe cale de consecinţă, cu toate beneficiile, inclusiv "pensia specială". Legea este necesară pentru îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a instituţiei, dar riscul e ca această lege să fie considerată neconstituţională din cauza modului în care este reglementat statutul. Propunerea mea este să eliminăm din PLX referirile la statut”, a declarat Adriana Săftoiu în timpul şedinţei Comisiei drepturilor omului din Camera Deputaţilor, care s-a desfăşuta online.

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: 'Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară'

Cu toate că amendamentele au fost aprobate, dintr-o eroare tehnică acestea nu apăreau în documentul care a fost transmis conducerii Camerei Deputaţilor, însă acest aspect va fi remediat de stafful tehnic.

Potrivit proiectului, Avocatul Poporului urma să aibă salariu şi pensie specială de judecător ÎCCJ, cazare gratuită şi paşaport diplomatic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.