Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prix Lumières: 'L'événement', de Audrey Diwan, desemnat cel mai bun film al anului / Anamaria Vartolomei e cea mai bună actriţă

filme, cinema, cinematograf

Cea de-a 27-a ediţie a Prix Lumières, acordate de corespondenţii presei străine în Franţa, a desemnat filmul „L'événement” de Audrey Diwan drept cel mai bun al anului, după ce a fost premiat şi la Veneţia cu „Leul de Aur”. „Annette” de Leos Carax a primit trei trofee, potrivit Le Figaro, relatează News.ro.

După Leul de Aur la Veneţia, „L'événement” de Audrey Diwan a fost desemnat cel mai bun film la ediţia a 27-a a premiilor Lumière, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, luni, în studio, cu public restrâns, sub forma unei emisiuni difuzate în direct şi în exclusivitate de Canal+ şi MyCanal. Anamaria Vartolomei care joacă rolul titular a primit premiul pentru „cea mai bună actriţă”.

Adaptat după romanul lui Annie Ernaux apărut în 2000 la Gallimard, „L'événement” este autobiografia romancierei care a suferit un avort în anii 1960, înainte ca acesta să fie legalizat.

Trofeele pentru „cea mai bună regie”, „cea mai bună imagine” şi „cea mai bună muzică” au revenit filmului „Annette” de Leos Carax. Îi pune în scenă pe Henry (Adam Driver), un actor de stand-up, şi pe Ann (Marion Cotillard), soprană. Ei formează un cuplu celebru şi admirat. Viaţa lor se schimbă în ziua când au un copil straniu, cu însuşiri aproape supranaturale.

„Illusions perdues”, adaptarea a romanului lui Balzac de Xavier Giannoli, în care joacă Benjamin Voisin şi Vincent Lacoste, a primit premiul pentru „cel mai bun scenariu”.

Prima realizare a lui Fanny Liatard şi Jérémy Trouilh, „Gagarine” a câştigat premiul Lumière pentru debut.

La categoriile dedicate interpretărilor, lui Benoît Magimel i-a fost atribuit premiul pentru „cel mai bun actor” în „De son vivant” de Emmanuelle Bercot, şi Agathe Rousselle a fost desemnată „cea mai bună revelaţie feminină” pentru interpretarea din „Titane” de Julia Ducournau, lungmetrajul care a obţinut Palme d'or.

Palmaresul:

Cel mai bun documentar: „La Panthère des neiges”, de Marie Amiguet şi Vincent Munier

Cel mai bun film de animaţie: „Le Sommet des dieux” de Patrick Imbert

Revelaţie masculină: Thimotée Robart pentru „Les Magnétiques”

Cea mai bună coproducţie internaţională: „Julie (en 12 chapitres)” de Joachim Trier

Cea mai bună imaginea: Caroline Champetier pentru „Annette”

Ceamai bună muzică: Ron Mael şi Russell Mael / SPARKS pentru „Annette”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.