Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro Infrastructura enumeră 6 proiecte ale CNAIR care nu înaintează din cauza licitațiilor amânate

Asociația Pro Infrastructura a postat pe pagina sa de Facebook o listă de 6 proiecte ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) care sunt blocate din cauza licitațiilor nefinalizate sau suspendate. Pe listă sunt enumarate și Autostrada A3 sau Centura Capitalei.

Pro Infrastructura susține că, deși cei aflați la conducerea instituțiilor vizate au asigurat că licitațiile se vor finaliza mult mai rapid, acestea au fost amânate în continuare în cazul a șase proiecte de construcții.

„1. Autostrada Transilvania (A3). Pe tronsonul Biharia-Chiribiș licitația a fost lansată în august 2017, instanța a întors două decizii eronate ale CNAIR și o așteptăm pe a treia, fix la fel ca pe Târgu Mureș-Ungheni unde, mai grav, procedura a fost lansată în octombrie 2016!

Mai vreți în Ardeal? Mai avem. Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului și Nușfalău-Suplacu de Barcău: licitate în martie 2019, suspendate din august 2019 pe motiv că oficialii CNAIR nu au răspuns la solicitările de clarificări ale ofertanților.

2. Autostrada A1. Secțiunea 5 din Sibiu-Pitești: lansată în iulie 2017, încă nefinalizată. Tunelurile de pe lotul 2 Lugoj-Deva: pornite în iulie 2019, licitație suspendată din august 2019 pe motiv că CNAIR nu a răspuns la solicitările de clarificări ale ofertanților.

3. Modernizarea (dublarea) Centurii București (DNCB) între DN2 și A2: licitație lansată în aprilie 2017, încă nefinalizată. Autostrada de Centură (A0) Nord loturile 2 și 3: lansate în iunie 2019, licitații suspendate din august 2019 tot pentru că amatorii din CNAIR nu au răspuns la clarificări.

4. Drum Expres Craiova-Pitești loturile 3 și 4: licitate în august și septembrie 2019 și suspendate din octombrie 2019 pentru că... da, CNAIR nu a răspuns la clarificări!

5. Drum Expres Brăila-Galați: pornit în octombrie 2019, procedură suspendată... vezi punctul 4. Ne repetăm, știm.

6. Centuri rutiere. Galați: lansare octombrie 2019. Târgu Mureș: pornită în iulie 2019. Iași Sud: lansată în iunie 2019. Toate trei, ați ghicit, sunt suspendate pentru că... diletanții CNAIR nu au răspuns la clarificări”, au postat membrii Asociației pe Facebook.

Aceștia învinuiesc pentru întârzier angajații CNAIR, care au realizat „documentații execrabile” pentru antreprenori.

„Toate aceste licitații sunt blocate strict din vina responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și a documentațiilor execrabile pe care aceștia le pun la dispoziția antreprenorilor, nu din cauza legislației modificate excesiv. Așteptăm cu interes ca Guvernul Orban să demonstreze că poate înțelege ce se întâmplă cu adevărat în aceste proiecte și să ia de urgență măsurile care se impun”, au conchis membrii Pro Infrastructura.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, va efectua în cursul zilei de vineri o vizită pentru a observa stadiul lucrărilor pe Autostrada Transilvania și Autostrada Sebeș-Turda, unde va purta discuții cu antreprenorii de pe Loturile Iernut-Chețani și Chețani-Câmpia Turzii, subcontractorii și prestatorii de servicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.