Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRO România, atac dur către ministrul Educației: 'Vizitele pe neașteptate nu îmbunătățesc condițiile din învățământ, ci sperie profesorii'

Inquam Photos / Octav Ganea
monica anisie

Deputatul Pro România Mihaela Huncă a declarat, vineri, că vizitele inopinate în şcolile din mediul rural ale ministrului Educaţiei, Monica Anisie, nu au scopul de a îmbunătăţi condiţiile de învăţământ, ci doar sperie cadrele didactice.

"Rezolvă ceva vizitele neaşteptate ale Monicăi Anisie în şcoli? Am spus în repetate rânduri că actualul guvern este copia fostului guvern PSD. Vizitele neaşteptate ale ministrului Educaţiei în şcoli amintesc de vizitele nocturne ale fostului ministru PSD al Sănătăţii în spitale, în unităţile de primiri urgenţe, care nu au schimbat nimic din sistemul sănătăţii, ci au dus la câteva amenzi pentru nişte biete asistente medicale. În aceeaşi linie, ministrul Educaţiei, descoperă acum, prin vizite fulger, care îngrozesc pe cei care zilnic îşi fac meseria, numai ei ştiu cum într-un sistem muribund de care, culmea, numai Guvernul este vinovat", a afirmat Huncă, potrivit Agerpres.

Deputatul de Botoşani, care este cadru didactic şi fost inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, critică, de asemenea, decizia ministrului Educaţiei de a transmite adrese către primari prin care le cere finanţarea corespunzătoare a sistemului de educaţie, în condiţiile în care Guvernul nu a alocat 6% din PIB pentru învăţământ.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

"Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis, joi, o scrisoare deschisă tuturor primarilor în care le solicită finanţarea corespunzătoare a educaţiei în bugetele pentru anul 2020. (...) Vă amintiţi că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că în materie de investiţii şi priorităţi de la ministerul Educaţiei, dacă s-ar aloca 6% din PIB acestui domeniu, nu are ce să facă cu banii? Este inacceptabil ca, acum, ministrul să descopere, de fapt, realitatea din teritoriu: şcoli cu grupuri sanitare în curte, spaţii improprii desfăşurării actului de învăţământ, lipsuri şi lacune", a adăugat Huncă.

Aceasta consideră că "temele trebuiau făcute din timp, înainte ca PNL-ul să anunţe că are oameni capabili să gestioneze sistemul"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.