Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România spune 'PAS' Guvernului Orban: 'Să îl voteze PSD' (surse)

campinatv.ro
ponta orban

Ludovic Orban, premierul desemnat, are miercuri runda finală de negocieri cu posibilii parteneri din Parlament. Liderul PNL a lăsat la final Pro România, iar semnele nu sunt bune pentru un potenţial Guvern Orban. Surse politice au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că formaţiunea condusă de Ponta nu va susţine guvernul PNL.

Potrivit surselor politice, liderii Pro România nici măcar nu vor prezenta condiţii pentru susţinerea Guvernului Orban. "Noi ne ocupăm doar de reprezentarea electoratului progresist şi de stânga, abandonat de PSD. Aşa cum nu am votat Guvernul Cioloş, aşa nu votăm nici acum. Să îl voteze PSD, cum au votat şi la Cioloş", au declarat surse din Pro România, pentru STIRIPESURSE.RO.

Deocamdată, Ludovic Orban se bazează pe voturile PNL, USR, ALDE, UDMR şi, eventual, Minorităţi. Problema este că premierul desemnat a făcut promisiuni contradictorii în negocierile cu aceste formaţiuni. Dacă USR vrea desfiinţarea SIIJ, ALDE a primit promisiunea că viitorul guvern nu se va lansa în asemenea demersuri, ci le va lăsa pe seama Parlamentului. La fel, USR şi ALDE au obţinut promisiunea revenirii la alegerea primarilor în două tururi, în vreme ce UDMR se opune vehement acestei măsuri.

Pentru învestirea guvernului, PNL are nevoie de 233 de voturi în Parlament, la fel cum a avut nevoie şi pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă. Problema este că la moţiunea de cenzură, cu tot sprijinul tuturor formaţiunilor parlamentare şi chiar cu trădarea unor social-democraţi, s-au strâns doar 238 de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.