Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probabil cea mai mare țeapă din lumea cripto: a vândut monede neînregistrate de 1 mliard de dolari și avea cel mai mare diamant negru din lume

Kriptomat
criptomonede

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a dat în judecată un antreprenor american pe care îl acuză că a strâns mai mult de 1 miliard de dolari prin oferta neînregistrată şi vânzarea de valori mobiliare cripto, înainte de a fura milioane pentru a-şi asigura un stil de viaţă cu statut înalt şi achiziţionarea de bunuri de lux, inclusiv cel mai mare diamant negru din lume, transmite Reuters, informează News.ro.

Antreprenorul Richard Schueler a operat trei oferte de cripto-active: Hex, PulseChain şi PulseX. SEC susţine că Heart a promovat investiţiile ”ca pe o cale către bogăţia grandioasă”. Ofertele au fost făcute prin jetoanele Hex, care au fost comercializate ca un ”Certificat de depozit” bazat pe Ethereum. Dar SEC susţine că rentabilitatea anuală de 38% promovată de Schueler nu a fost altceva decât acoperirea unei scheme elaborate.

Schueler se confruntă cu trei acuzaţii de fraudă cu valorilor mobiliare, în instanţă civilă.

Cum a acționat

Schueler, care s-a născut în Statele Unite, dar locuieşte în Finlanda, şi-a fraudat în secret investitorii, susţine SEC, generând activităţi de tranzacţionare în valoare de sute de milioane de dolari pe platformele sale, ”creând impresia falsă de volum semnificativ de tranzacţionare şi cerere organică de jetoane Hex.”

Bunuri de lux

Schueler a deturnat cel puţin 12 milioane de dolari din fonduri ale investitorilor, a susţinut SEC, pentru a cumpăra un diamant negru de 555 de carate, vehicule de ultimă generaţie şi ceasuri de lux.

Un Rolex Daytona de 550.000 de dolari, un Rolex GMT Master II de 800.000 de dolari şi un alt ceas Rolex nespecificat, de 1,38 milioane de dolari, au fost printre achiziţiile sale de ceasuri, a spus SEC.

În martie, Schueler a început să-şi reducă prezenţa pe reţelele de socializare, dezactivându-şi profilul de Instagram pentru ”a arăta mai multă umilinţă şi respect”.

Acuzaţiile împotriva lui Schueler au fost depuse în Districtul de Est din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.