Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probele de maraton ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor avea loc la 800 km de capitala Japoniei

maraton 2

Comitetul Olimpic Internațional a anunțat intenția de a muta probele de maraton care vor avea loc la Jocurilor Olimpice din Tokyo, din cauza temperaturilor extrem de ridicate din acea perioadă a anului. Acestea se vor desfășura în Sapporo, la 800 km de capitala Japoniei, într-un climat mai răcoros, anunță MEDIAFAX.

Această schimbare vine ca o încercare de a evita evenimentele petrecute la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha, când aproape o jumătate din participantele la proba feminină de maraton a abandonat cursa, din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a umidității.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

Potrivit Independent, Sapporo, orașul care a găzuit ediția din 1972 a Jocurilor Olimpice de Iarnă, înregistrează temperaturi cu 5-6 grade mai scăzute decât Tokyo.

”Sănătatea atleților este una dintre cele mai importante griji pentru noi. Această propunere de a muta cursele de maraton arată cu câtă seriozitate tratăm aceste probleme. Olimpiada este locul unde atleții pot avea performanțe unice în viață, iar aceste măsuri asigură faptul că aceștia vor avea condițiile optime să dea tot ce au mai bun”, a spus președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.