Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problemă la sistemul informatic al Lufthansa: traficul aerian pe aeroporturile Munchen şi Frankfurt, dat peste cap

Lufthansa avion

Traficul aerian este serios perturbat miercuri pe aeroporturile Munchen şi Frankfurt, cele mai importante aeroporturi din Germania, din cauza unor lucrări de construcţii care au provocat pagube cablurilor de internet, ceea ce a dat peste cap zborurile companiei aeriene Lufthansa, informează AFP.

"Toate zborurile cu plecarea şi aterizarea pe aeroportul Frankfurt sunt suspendate pentru moment" în timp ce traficul "dinspre şi cu destinaţia aeroportul Munchen este parţial afectat", a informat operatorul aerian german într-un comunicat de presă.

O pană informatică serioasă a provocat anularea a numeroase zboruri operate de grupul german Lufthansa, care deţine şi companiile aeriene Austrian Airlines, Swiss şi Brussels Airlines. "Nu avem încă informaţii cu privire la numărul zborurilor afectate de aceste perturbări", a precizat un purtător de cuvânt de la Lufthansa, potrivit Agerpres.

În schimb, un purtător de cuvânt de la operatorul aeroportuar Fraport a anunţat că peste 200 de zboruri au fost anulate până acum pe aeroportul din Frankfurt, un hub important pentru tranzitul internaţional şi totodată unul din cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

În cazul aeroportului din Munchen, au fost decise unele anulări izolate de zboruri, a anunţat compania care gestionează al doilea mare aeroport din Germania. Este vorba în principal de zboruri pe rutele interne din Germania dar şi de anumite zboruri internaţionale.

Potrivit presei, fotbaliştii de la Bayern Munchen au fost nevoiţi să rămână mai mult timp la Paris miercuri dimineaţa, din cauza întârzierii avionului lor, după victoria împotriva lui PSG din Liga Campionilor.

Lufthansa a dat vina pentru aceste perturbări pe lucrările efectuate marţi seara de o terţă parte la o linie de cale ferată, lucrări care au afectat mai multe cabluri de fibră optică exploatate de grupul de telecomunicaţii Deutsche Telekom. Consecinţa, sistemul informatic al Lufthansa, responsabil în special pentru operaţiunile de îmbarcare şi înregistrare a pasagerilor, a încetat să mai funcţioneze.

Lufthansa estimează că situaţia ar urma să revină la normal în cursul serii şi i-a sfătuit pe pasagerii pe rutele interne din Germania să îşi cumpere un bilet de tren şi să solicite rambursarea sumei.

Problemele la sistemul informatic al Lufthansa vin cu două zile înaintea unor greve programate să se deruleze la şapte aeroporturi din Germania şi care ar urma să conducă la perturbarea serioasă a traficului, inclusiv în ceea ce priveşte desfăşurarea Conferinţei pentru securitate de la Munchen, la care sunt aşteptaţi mai mulţi lideri mondiali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.