Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme cu sesizarea CCR pe revocarea șefei DNA: Presiuni asupra judecătorilor constituționali (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
ccr curtea constitutionala Inquam

Guvernul ar urmă să sesizeze săptămâna viitoare Curtea Constituțională pentru un conflict de natură constituțională după ce președintele Iohannis a refuzat să dea curs cererii ministrului Justiției de revocare a șefei DNA. Lucrurile sunt însă mai complicate decât par, iar Guvernul riscă o umilință uriașă la CCR, motiv pentru care se încearcă unele presiuni asupra judecătorilor constituționali.

Potrivit unor surse judirice și politice, în discuțiile informale, judecătorii constituționali le-au transmis reprezentanților Coaliției că o sesizare pe conflict de natură constituțională în acest caz ar fi inadmisibilă. Astfel, CCR nici nu ar apuca să intre pe fondul solicitării, ci ar respinge-o din start.

Pentru a evita o asemenea înfrângere umilitoare, liderii Coaliției au demarat alte discuții informale cu judecătorii CCR. Conștienți că nu au sorți de izbândă, liderii politici încearcă măcar să obțină o respingere a solicitării ca neîntemeiată, nu ca inadmisibilă. În acest sens, se speră că judecătorii CCR apropiați de puterea politică să ajute Coaliția în formularea unei sesizări pe care Curtea să o ia măcar în discuție.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri că în prima zi a săptămânii viitoare se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă. „Îi voi prezenta sesizarea în amănunt, sper ca dânsa să fie de acord să şi-o însuşească şi tot luni sesizăm CCR”, a spus ministrul. El a afirmat că draftul sesizării este făcut, dar trebuie să fie completat şi cu argumentele pe care le-a adus preşedintele în documentul de respingere a solicitării de revocare.

Vezi și: Nu trebuie să ştii să găteşti: Experimentul culinar delicios pe bază de pâine, caşcaval şi usturoi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.