Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme cu sistemul de securitate al celui mai mare stadion din Franţa: Ce spun autorităţile

UEFA Euro 2016 logo presentation

Mulţimi comasate la porţile de intrare, fumigene introduse în pofida percheziţiilor: breşele în domeniul securităţii, dezvăluite sâmbătă seara în timpul unui meci pe Stade de France, una dintre ţintele atentatelor din 13 noiembrie 2015, plasează guvernul francez sub presiune, cu trei săptămâni înainte de începerea Campionatului European de Fotbal 2016, informează AFP. 'Disfuncţionalităţile constatate' sâmbătă seara în timpul unui meci la Paris vor fi 'corectate fără întârziere', a promis luni ministrul afacerilor interne din Franţa, Bernard Cazeneuve, la finalul unei reuniuni convocate de urgenţă cu reprezentanţi ai Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) şi Euro-2016 SAS, organizatorul competiţiei se va desfăşura în perioada 10 iunie-10 iulie.

Bernard Cazeneuve s-a angajat, de asemenea, să 'garanteze fluiditatea intrării suporterilor în incintele sportive', 'să facă fiabile controalele de către societăţile de securitate private' şi să 'securizeze ieşirile de la meciuri'.

 

Totodată, ministrul de interne francez a estimat că meciul de sâmbătă nu avea 'valoare de test' pentru Euro 2016, pentru care dispozitivul de securitate va fi mai consistent.

 

Cu două echipe rivale - PSG şi Marseille - cu suporteri uneori violenţi, Finala Cupei Franţei a reprezentat posibilitatea ideală de a testa dispozitivul de securitate desfăşurat pe Stade de France, cu o capacitate de aproape 80.000 de spectatori, la şapte luni de la atentatele din 13 noiembrie la Paris.

 

Fumigene şi focare de incendii în tribune, unde erau şi căşti de motociclete, sticle şi ţevi din PVC, au dovedit că dispozitivul de securitate - într-o incintă cu patru puncte de intrare controlate de forţele de ordine şi două filtre suplimentare cu percheziţii efectuate de reprezentanţi ai unor societăţi private - nu era pus la punct. Fără a mai vorbi despre violenţele care s-au înregistrat în acea seara, cu circa 30 de arestări şi 'folosirea excesivă a gazelor lacrimogene' la ieşirea spectatorilor, potrivit dezvăluirilor unui responsabil în domeniul securităţii, conform Agerpres.

 

Şapte meciuri urmează să fie jucate pe Stade de France în timpul Euro 2016, printre care meciul de deschidere Franţa-România din 10 iunie şi cel Germania-Polonia din 16 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.