Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme cu vaccinarea anti-COVID a persoanelor cu handicap din centrele rezidenţiale din Sibiu

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin

Aproape o sută de persoane cu handicap din centrele rezidenţiale, care nu au un tutore şi nu pot să îşi dea consimţământul pentru vaccinare, nu se ştie sigur, deocamdată, dacă vor fi vaccinate împotriva COVID-19, nefiind clarificat exact cine răspunde de administrarea vaccinului pentru aceşti adulţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

"Colegii mei au primit de la DSP un formular de acord pentru consimţământul beneficiarului. Problema este alta, sunt foarte mulţi beneficiari care pot să îşi dea acordul asumat, ştiu ce înseamnă. Dar pe mine mă interesează speţa celor care nu pot să îşi dea consimţământul, nu pentru că sunt puşi sub interdicţie, pentru că în acest caz merg la tutore, cum sunt cei de la Râu Vadului, tutorele este pentru majoritatea, primarul, care poate să îşi dea acordul să-i pot vaccina, dar sunt şi alţii care nu sunt puşi sub interdicţie legală, dar nu aud, nu văd, nu vorbesc şi nici nu pot din cauza problemelor psihice grave, foarte grave, să îşi dea un consimţământ. E problemă cu cine îşi arogă obligaţia sau dreptul să decidă în numele beneficiarului. Aici avem o dilemă etică, morală şi legală. (...) Medicul spune, da, poate fi vaccinat, dar omul nu îşi poate da acceptul", explică Laura Vîlsan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: PSD pune tunurile pe PNL și USR: ‘Noi propunem un buget pentru dezvoltare, nu un buget pentru înghețare’

Directorul DGASPC Sibiu a sesizat această problemă ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Deja a început vaccinarea persoanelor adulte din centrele DGASPC Sibiu, împotriva COVID-19. Până în prezent au fost vaccinaţi 54 de beneficiari din centre din Mediaş şi Dumbrăveni, iar luni sunt programaţi la vaccinare toţi beneficiarii din centrul din Tălmaciu, ceea ce înseamnă 50 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.