Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROBLEME cu WhatsApp: atacatorii pot BLOCA discuțiile de pe grupuri cu un singur mesaj

whatsapp

Compania Check Point Research a descoperit o vulnerabilitate a programului de mesagerie WhatsApp, care permite unui atacator să blocheze, cu ajutorul unui singur mesaj, comunicarea între membrii unui grup de discuții.

Pentru a redobândi controluul aplicației, utilizatorii ar trebui să o dezinstaleze și să o reinstaleze, apoi să șteargă grupul care conține mesajul, conform Mediafax.

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

Pentru a crea mesajul, atacatorul ar trebui să fie membru al grupului țintă și ar trebui să utilizeze WhatsApp Web și instrumentul de depanare al browserului pentru a edita parametrii mesajului și a trimite textul editat grupului. Mesajul ar duce la blocarea aplicației, refuzând utilizatorilor accesul la toate funcțiile WhatsApp până la reinstalare WhatsApp și ștergerea grupului cu mesajul atacatorului.

WhatsApp a elaborat o soluție pentru rezolvarea problemei, care este disponibilă odată cu versiunea 2.19.58 a aplicației. Utilizatorii ar trebui să facă un update al acesteia.

Echipa Check Point Research a descoperit vulnerabilitatea inspectând comunicațiile dintre WhatsApp și WhatsApp Web, versiunea web a aplicației, care preia toate mesajele trimise și primite de pe telefonul utilizatorului.

WhatsApp are 1,5 miliarde de utilizatori și mai mult de un miliard de grupuri. Peste 65 de miliarde de mesaje sunt trimise zilnic prin intermediul WhatsApp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.