Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme în ALDE. Degringolada parlamentarilor

degringolada

ALDE are mari probleme în interior. Fuziunea dintre fostul PC și grupul oamenilor lui Tăriceanu dezertați din PNL se face cu mari probleme. Fiecare grup crede că e mai puțin favorizat decât celălalt așa că animozitățile sunt la ordinea zilei. Probleme mari sunt și cu vizibilitatea partidului care e aproape nulă și în sondajele de opinie oamenii încă îl plasează pe Tăriceanu la PNL.

Vezi și: Plan secret - Zone libere de DNA

Cea mai mare problemă e însă cu efectivele parlamentare. Surse din grupurile parlamentare ale ALDE susțin că cei din conducere ar fi încercat negocieri exploratorii neangajante atât cu PNL cât și cu PSD pentru eventuale participări pe liste comune la parlamentarele de anul viitor. Rezultatul a fost destul de trist - nici PNL și nici PSD nu cred că ALDE valorează foarte mult.

Potrivit acestor informații PNL ar fi dispus la cel mult 10 locuri de parlamentar, în timp ce PSD a fost puțin mai darnic și a avansat cifra de 15 parlamentari.

Asta în condițiile în care deja cei de la PNL nu mai au răbdare și cooptează la bucată parlamentari, în timp ce unii își negociază singuri anumite exit-uri pentru că ”totul e pe principiul - Fugim organizat, scapă cine poate”, susține unul din senatorii ALDE sub protecția anonimatului.

Citește și: EXPLOZIV Antena 3 a prezentat documente DNA cum intervenea Elena Udrea la PRO TV

”Este un grup destul de consistent care vede o ieșire și spre noul partid al lui Voiculescu. PPU are mai mari șanse ca ALDE să intre în parlament pentru că atât PNL cât și PSD ar da bucuroase câteva locuri de parlamentar în schimbul susținerii din partea Antenelor ”, susține un lider alte sub acceași condiție a anonimatului.

Viitorul pare și mai sumbru pentru ALDE odată cu venirea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD pentru că ambii co-președinți, Tăriceanu și Constantin, ”au relații destul de reci cu Liviu”, mai susține sursa citată.

Vezi și: Reacția Elenei Udrea la dezvăluirile DNA prezentate la Antena 3

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.