Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme în Capitală: Mai multe insecte au 'invadat' oraşul

insecte

Locuitorii Bucurestiului sunt agasati de cateva saptamani de o specie relativ noua de insecta, cunoscuta sub numele de "tigrul platanului", fiind un daunator al acestui copac. Aceste insecte se asaza pe corp si "inteapa" foarte tare, chiar si prin haine, provocand o iritatie a pielii, scrie Kid Magia.

Piscatura insectei e resimtita foarte tare, dar nu lasa urme la fel de mari ca tantarii sau paianjenii. De cele mai multe ori, nici nu se vad urmele intepaturii. Remediile sunt spalarea cu apa si sapun a zonei intepate sau aplicarea unui cubulet de gheata. Din pacate, spray-urile antitantari nu au efect.

Aparitia gazelor a fost favorizata de seceta si de temperaturile ridicate din aceasta vara, din Capitala si din sudul tarii. Insectele Corythucha ciliata sunt extrem de suparatoare si au fost semnalate si la Oradea, in urma cu 6 ani, scria atunci AgroRomania, dar si in Baia Mare in 2014, potrivit adevarul.ro.

Sunt originare din America de Nord si au fost descoperite pentru prima oara in Europa in urma cu peste 50 de ani, in Padova, Italia. Ca sa scapam de ele, trebuie facute tratamente fitosanitare in parcuri, scuaruri si aliniamente stradale cu produse specifice. Tratamentele trebuie aplicate doar in perioade fara vant si cu temperaturi de pana in 22 grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.