Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme la o fabrică de rachete care aprovizionează Ucraina - Muncitorii au declanșat o grevă de două săptămâni

container rachete

Muncitorii de la o fabrică militară din Scoția, care aprovizionează Ucraina cu rachete, au declanșat o grevă de două săptămâni.

Muncitorii de la un depozit militar din Beith, North Ayrshire, în vestul Scoției, au declanșat o grevă de două săptămâni începând de luni. Potrivit sindicatului GMB Scotland, aproximativ 50 de persoane vor participa la această acțiune, notează BBC.

Membrii sindicatului sunt nemulțumiți de împărțirea muncitorilor din cadrul companiei în calificați și necalificați și de faptul că diferența de salariu poate ajunge până la 18.000 de lire sterline pe an, diferență care s-a triplat în ultimii ani.

Muncitorii calificați asamblează muniția, scrie PA, în timp ce muncitorii necalificați le sprijină munca și pregătesc muniția pentru transport, dar nu primesc niciun salariu suplimentar sau bonusuri, iar fără acestea câștigă uneori doar aproximativ 21.000 de lire sterline pe an, cu mult sub salariul mediu (cele mai recente cifre disponibile sunt pentru anul anterior datei de 5 aprilie 2022 - 33.000 de lire sterline; salariile au crescut semnificativ de atunci).

Disputa durează cel puțin din luna iulie și a dus deja la o grevă de patru zile; discuțiile mediate cu Ministerul Apărării au eșuat până acum.

Lesia Vasilenko, deputat în Parlamentul Ucrainei din partea partidului Golos, și-a exprimat anterior recunoștința față de angajații depozitului din Beita pentru munca lor "salvatoare". Potrivit agenției PA, la depozit se asamblează rachete, tipul acestora nefiind precizat.

Confederația Sindicatelor Libere din Ucraina i-a susținut, de asemenea, pe greviști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.