Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme la Spitalul Universitar: La 5 zile de la internare, un pacient a fost testat pozitiv cu coronavirus

SUUB
Spitalul Universitar Bucuresti

Este stare de alertă de vineri seară la Spitalul Universitar din Capitală, din cauza noului coronavirus. O secție a unității sanitare este izolată după ce un pacient internat acolo de mai multe zile a fost diagnosticat cu COVID-19, potrivit Pro TV.

La spitalul Universitar a inceput ancheta epidemiologică: toată echipa care a fost de gardă a ramas izolată în secție - medicul, trei asistente și o infirmieră.

Barbatul mai stătea în salon cu alți doi pacienti, amândoi cu probleme respiratorii. Unul a fost trimis la Victor Babeș, iar al doilea va fi trimis la Matei Balș. Pacientul suferea de insuficiență renală cronică și a fost diagnosticat și cu o pneumonie. Făcea dializă la un centru privat iar sâmbăta trecută a făcut febră.

Luni, bărbatul a mers la spital și a fost internat la secția medicală, iar vineri seară testul lui a ieșit pozitiv.

Managerul unității sanitare spune că bărbatul era izolat și în unitatea medicală a făcut dializă doar de două ori de la internare. A fost internat la începutul săptămânii, deci a stat cinci zile acolo. Mai mult, Managerul susține că numărul persoanelor care au intrat în contact cu el a fost limitat. Chiar și așa, întreaga secție a fost izolată și a început ancheta epidemiologică. Personalul medical care a intrat în contact cu acest pacient trebuie să fie testat și apoi să intre în izolare.

Bărbatul a declarat că nu a călătorit în străinătate în ultima vreme și nici nu știa să fi intrat în contact cu vreun pacient diagnosticat cu noul virus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.