Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme la vârful armatei ruse din Ucraina: Comandantul invaziei eșuate de la Kiev, pus să preia conducerea Districtului Militar de Vest

Sergei Kuzovlev

Rusia urmează să numească cel de-al patrulea comandant al Districtului Militar de Vest din Ucraina de la începutul războiului, potrivit serviciului britanic de informații militare.

Este probabil ca generalul-locotenent Evgheni Nikiforov să fie în curs de preluare, după ce predecesorul său, generalul-colonel Serghei Kuzovlev, a rezistat doar trei luni în această funcție.

El a fost demis după ce nu s-a pregătit în mod adecvat pentru a se apăra împotriva contraofensivei ucrainene asupra orașului Liman din regiunea Donețk, potrivit serviciului de informații al apărării din Ucraina.

Dar Ministerul britanic al Apărării a sugerat că este puțin probabil ca situația să se îmbunătățească sub mandatul generalului-locotenent Nikiforov, care a supravegheat încercarea eșuată a Rusiei de a captura Kievul la începutul acestui an.

În informarea sa zilnică, Ministerul Apărării a transmis: "Generalul-locotenent Evgheni Nikiforov este probabil în curs de preluare a comenzii Grupului de forțe vestice al Rusiei (WGF) din Ucraina."

"El ar fi cel puțin al patrulea comandant al formațiunii de la invazie și îl înlocuiește pe generalul-colonel Serghei Kuzovlev, care a fost numit în urmă cu doar trei luni."

"În calitate de șef al Statului Major al Grupului de Forțe de Est al Rusiei (EGF) în primele săptămâni ale invaziei, Nikiforov ar fi fost puternic implicat în planificarea dezastruoasei încercări a EGF și a forțelor aeropurtate de a avansa asupra Kievului dinspre nord-vest, prin zona Cernobîl."

Apărarea orașelor Kreminna și Svatove

Districtul Militar de Vest, unul dintre cele cinci districte militare ale Rusiei, înglobează regiuni care se învecinează cu Ucraina, inclusiv regiunile Belgorod și Briansk. Acesta acoperă, de asemenea, exclava Kaliningrad.

Generalul-locotenent Nikiforov va avea, de asemenea, sarcina de a apăra liniile Rusiei în și în jurul orașelor Kreminna și Svatove din Luhansk, care au o valoare strategică importantă pentru Kiev și Moscova.

Se crede că Ucraina a forțat Rusia să întărească sectorul Kreminna al liniei sale de front din regiunea Luhansk.

Recucerirea Kreminna și a localității învecinate Svatove ar putea contribui la asigurarea armatei ucrainene cu o trambulină pentru viitoarele asalturi în Donbas.

Eliberarea orașelor ar oferi Ucrainei controlul asupra marilor autostrăzi care duc la centrele industriale din Severodonetsk și Lysychansk.

"Este aproape sigur că WGF are în prezent sarcina de a ține flancul drept al Rusiei, zona din regiunea Luhansk Oblast din jurul Kreminna și Svatove", a declarat Ministerul Apărării.

"Întrucât oricare dintre părți ar putea încerca în mod plauzibil o ofensivă în acest sector, Nikiforov își asumă un rol operațional important în conflict".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.