Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme majore la Benfica Lisabona - Confruntat cu 17 cazuri de Covid-19, clubul riscă să-şi închidă porţile pentru două săptămâni

test covid-19 coronavirus testare

Clubul portughez de fotbal Benfica Lisabona a anunţat că, în urma testelor efectuate în weekend, au fost detectate 17 cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul componenţilor echipei şi ai staff-ului tehnic, informând în legătură cu această situaţie Direcţia generală de sănătate (DGS) din Portugalia, căreia i-a propus opţiunea de oprire a activităţilor pentru două săptămâni, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Chiar dacă numele jucătorilor infectaţi nu au fost dezvăluite, surse din cadrul clubului Benfica au precizat că cinci dintre cei 17 jucători infectaţi sunt de la prima echipă a "vulturilor".

"Ţinând cont de aceste date, în vederea protejării sănătăţii publice şi a integrităţii fizice a sportivilor vizaţi, Benfica a lăsat la latitudinea DGS decizia de a participa la competiţii în următoarele 14 zile", a precizat clubul din Lisabona într-un comunicat.

Citește și: Dragnea ia primul contact cu procurorii DNA în 2021 - A fost adus de la penitenciar pentru audieri în dosarul vizitei în SUA

Miercuri, Benfica urmează să înfrunte echipa Sporting Braga în semifinalele Cupei Ligii portugheze, în cadrul turneului Final Four programat la Leiria, care va debuta marţi cu partida dintre FC Porto şi Sporting Lisabona.

Al treilea val al pandemiei de coronavirus a lovit cu virulenţă Portugalia, ţară în care spitalele sunt în pragul colapsului din cauza numărului mare de persoane admise începând de la finele lunii decembrie.

Ţara a înregistrat pentru a unsprezecea zi consecutivă peste 100 de decese - număr care nu a fost niciodată atins în primele două valuri - cu un nou record cotidian stabilit luni, când 167 de persoane au încetat din viaţă, în timp ce infectările zilnice din ultimele zile sunt de circa 10.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.