Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme majore pentru treime din smartphone-urile cu Android: Funcțiile de bază sunt expuse

android 11

Producătorii de smartphone-uri cu Android au început să livreze un patch creat de Qualcomm, pentru o problemă de securitate specifică telefoanelor high-end cu Android.

După ce experţii în securitate cibernetică au descoperit şi raportat în privat o vulnerabilitate care afectează flagship-urile cu Android, Qualcomm a creat şi livrat un patch către producători, care, la rândul lor, încep să-l livreze către utilizatori.

Componenta problematică este cipul Mobile Station Modem, integrat de Qualcomm în SoC-urile sale. Cipul respectiv gestionează funcţii precum vocea, mesajele şi captura HD în cele mai multe smartphone-uri vândute de Google, Samsung, LG, Xiaomi şi OnePlus.

Conform Counterpoint Research, firma de securitate care a descoperit problema, cipul vulnerabil se regăseşte în 31% din smartphone-urile din toată lumea.

Cunoscând vulnerabilitatea, atacatorii pot folosi o aplicaţie infectată cu malware, care să strecoare codul maliţios mai departe, în cipul problematic. De acolo, malware-ul ajunge, să intermedieze unele dintre facilităţile vitale ale telefoanelor, precum apelurile de voce şi mesajele.

Update-urile ajung, în general, cu greutate pe smartphone-urile cu Android. Chiar dacă Qualcomm a dezvoltat şi trimis către producători un patch, va mai dura până când producătorii vor livra patch-ul utilizatorilor, iar utilizatorii îl vor instala.

Între timp, un procent important din smartphone-urile cu Android rămân vulnerabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.