Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în China: După o vară cu căldură record și inundații devastatoare, a venit gerul

Facebook
inghet

China se confruntă cu un val de ger, după o vară cu temperaturi record și inundații devastatoare. Temperaturile pot coborî până la minime istorice în unele zone ale țării.

Vremea geroasă vine după prima ninsoare din această iarnă la Beijing, unde sistemul de transport public a înregistrat întârzieri, unele zboruri au fost anulate, iar șinele alunecoase au provocat joi seara o coliziune cu metroul care a rănit peste o sută de persoane, relatează AFP.

Meteorologii au emis sâmbătă dimineață o avertizare de temperaturi scăzute care prevede val de ger în "cea mai mare parte" a Chinei, care va dura până marți, scrie mediafax.ro.

Între timp, agenția de presă de stat Xinhua arată că "unele zone din nordul Chinei și regiuni de-a lungul râului Galben și al râului Huaihe ar putea să aibă temperaturi apropiate sau să depășească minimele record pentru această perioadă a anului".

Temperaturile scăzute urmează unei veri cu temperaturi record și inundații devastatoare în nordul Chinei, în condițiile în care experții în domeniul climei avertizează asupra creșterii riscului de vreme extremă cauzată de încălzirea globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.