Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în Elveţia: Risc maxim de avalanşă în nordul Alpilor unde marţi se deschide Forumul de la Davos

Davos

Riscul de avalanşă în nordul Alpilor elveţieni a fost ridicat la 5 (gradul maxim), ceea ce înseamnă că posibilitatea ca un astfel de fenomen să aibă loc este "foarte mare", a informat luni Institutul Meteorologic din Davos, citat de EFE. Precipitaţiile abundente din ultimele zile însoţite pe alocuri de rafale puternice de vânt au făcut să crească riscul de avalanşe. Multe drumuri şi linii ferate au fost închise, inclusiv unele cu acces direct în Davos, unde săptămâna aceasta se desfăşoară summitul Forumului Economic Mondial (FEM), conform Agerpres.

La peste 1.500 de metri înălţime ninsorile vor fi abundente, iar stratul de zăpadă ar putea ajunge până la 1 metru. Riscul de avalanşă va creşte considerabil precum şi cel al alunecărilor de teren, astfel încât multe linii ferate au fost deja închise de luni. Precum cea dintre Filisur şi Davos, una dintre cele două căi de acces în staţiunea de schi unde marţi, 23 ianuarie, începe summitul anual al FEM, la care sunt aşteptate 3.000 de persoane printre care 70 de şefi de stat şi de guvern.

Pe de altă parte, staţiunea Zermatt a rămas din nou izolată, atât pe şosea cât şi pe cale ferată, mai ales din cauza căderilor de piatră. Cei 9.000 de turişti aflaţi la Zermatt nu au altă opţiune decât să plece cu elicopterul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.