Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în Franţa: Un gardian a fost ţinut ostatic timp de câteva ore de un deţinut

ostatici franta

Un gardian a fost luat ostatic de un deţinut timp de câteva ore, joi, într-o închisoare din Franţa, fiind eliberat după negocieri cu forţele de ordine, relatează AFP. 'Luarea de ostatici din închisoarea din Mans s-a încheiat. Datorită sângelui rece al personalului şi curajului gardianului reţinut totul s-a terminat cu bine', a afirmat într-un mesaj difuzat pe Twitter ministrul justiţiei, Jean-Jacques Urvoas. El a mulţumit de asemenea unităţii de elită a poliţiei franceze, RAID.

Vincent Le Dimeet, gardian şi reprezentant sindical, a declarat că un deţinut care se afla în faţa uşii 'a pus o pereche de foarfece la gâtul gardianului'. 'Un al doilea deţinut (...) a intrat în celulă cu atacatorul şi gardianul. Un al treilea deţinut, care se afla în interiorul celulei la momentul agresiunii, a luat cheile gardianului, a închis celula, iar apoi s-a dus să i le predea şefului închisorii şi să-l anunţe despre luarea de ostatici', a declarat Le Dimeet.

Deţinutul agresor cerea transferul într-o altă instituţie, potrivit sursei citate, care a precizat că acesta a fost reţinut pentru violenţe cu mână armată şi urma să fie eliberat în 2021. Responsabilul sindical a subliniat că în închisoarea din Mans se află în prezent 520 de deţinuţi, la un număr de 398 de locuri. Cu 69.375 de persoane încarcerate la un număr de 58.311 de locuri la 1 iulie, potrivit administraţiei penitenciare, numărul de deţinuţi din închisorile franceze a atins un record, notează AFP, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.