Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în industria americană de asset management

Asset Management
asset management

Fondurile de asset management din SUA se pregătesc pentru cea de-a doua rundă de concedieri de anul acesta, Charles Schwab, Prudential şi Invesco anunţând măsuri de reducere a cheltuielilor, scrie Financial Times, citat de Ziarul Financiar.

Schwab şi Prudential au anunţat că vor elimina din organigramele lor peste 2.400 de poziţii. Invesco a raportat luna trecută cheltuieli în valoare de 39 de milioane de dolari pentru reorganizare în al treilea trimestru al anului 2023, aproape dublu faţă de aşteptări.

Noile măsuri de reducere a costurilor reflectă abordarea prudentă a fondurilor de investiţii după angajările masive din 2021. La acel moment piaţa era în plină expansiune şi cauta tinere talente, însă acum marjele de profit sunt în scădere, a explicat Chirs Connor, principal at pay consultant Johnson Associates.

„Nu văd o perspectivă prea optimistă pentru 2024 în spaţiul tradiţional de asset management”, a declarat Chirs Connor.

Schwab, companie care gestionează aproximativ 7,8 trilioane de dolari constând în active ale clienţilor şi aprope 1 trilion de dolari prin divizia de asset management, a confirmat că va concedia între 5 şi 6% din forţa de muncă, aproximativ 2.000 de oameni din totalul de 39.900.

„Aceşti paşi deşi duri sunt necesari pentru a ne asigura că Schwab rămâne competitivă, cu niveluri de top ale eficienţei în industrie”, a arătat compania într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.