Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari într-o filială a celor de la DNA: Se anunţă un control de amploare

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Probleme mari pentru una dintre filialele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). În plin scandal al revocării Laurei Codruţa Kovesi, una dintre structurile terotoriale are mari probleme. Serviciului Teritorial Oradea au întocmit doar 8 rechizitorii, numărându-se printre Serviciile Teritoriale cu cele mai puţine trimiteri în judecată dispuse anul trecut.

Citeşte şi: ALERTĂ - România va fi SUB APE: Avertisment de ultim moment de la hidrologi. Care sunt zonele lovite de inundaţii

Potrivit unor surse, în urma acestor rezultate, s-a dispus efectuarea unui control de management la DNA Oradea. În 2017, procurorii de la Oradea au inculpat 27 de persoane în dosare de corupţie, printre aceştia numărându-se mai mulţi poliţişti, inclusiv fostul şef al IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, un avocat, un judecător, dar şi diverşi funcţionari publici. În total, inculpaţii au fost acuzaţi de săvârşirea a 59 de infracţiuni, majoritatea de corupţie. Totodată, prin 15 hotărâri definitive au fost condamnaţi 58 de inculpaţi, iar prin 4 hotărâri definitive au fost achitaţi 7 inculpaţi, anunţă adevarul.ro.

Citeşte şi: Ciutacu, reacţie FURIBUNDĂ la salariul HALUCINANT al consilierei lui Kovesi: 'D-asta aţi ieşit voi în stradă, atârnătorilor?'

Potrivit bilanţului de activitate al DNA, în cursul anului 2017, procurorii de la Serviciul teritorial Oradea au avut de soluţionat 345 cauze, din care 119 cauze au fost înregistrate în anul 2017. Dintre acestea au fost soluţionate 135. Au fost emise 10 acte de inculpare fiind întocmite 8 rechizitorii privind 23 inculpaţi şi 2 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei privind 4 inculpaţi.

Numărul rechizitoriilor este considerabil mai mic faţă de 2016, sau 2015. În 2016, procurorii orădeni au întocmit 14 rechizitorii, privind 44 inculpaţi, în timp ce în 2015 au fost întocmite 17 rechizitorii, privind 52 inculpaţi. În 2016, activitatea ST Oradea a fost caracterizată ca fiind una corespunzătoare , în timp ce în 2015 Serviciul a realizat o activitate eficientă, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.