Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari la Izvoarele:11 familii au primit ordin de evacuare după alunecările din ultimele zile

alunecari de teren

Alunecarea de teren de la Izvoarele, judeţul Galaţi devine un fenomen greu de controlat! În ultimele trei zile pământul s-a surpat aproape trei metri! Specialiştii sunt şi mai îngrijoraţi că s-a schimbat şi direcţia pe care pământul o ia la vale.

11 familii care au primit ordin de evacuare. Primarul comunei Slobozia Conachi, de care aparţine satul Izvoarele, ne-a spus că este vorba despre casele aflate pe o rază de 500 de metri în apropierea alunecării de teren.

Este clar că surparea s-a accentuat, au constatat-o, de altfel, şi specialiştii. În plus, sunt două direcţii pe care dealul o ia la vale, iar asta pune în pericol nu doar stâna care era până acum expusă, ci şi gospodăriile oamenilor. Experţii geologi care au venit la faţa locului şi au cercetat zona au stabilit că, deocamdată, nu se poate face stabilizarea dealului cu stâlpi de beton, aşa cum propuseseră autorităţile locale, conform TVR.

Forarea şi injectarea betonul nu sunt o soluţie, în lipsa unui studiu aprofundat. Potrivit primarului comunei Slobozia Conachi Ministerul Mediului si cel al Dezvoltarii au in plan alocarea de fonduri pentru regularizarea paraului care traverseaza comuna si care ar putea fi la originea alunecarii. O solutie insa care va functiona pe termen lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.