Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pentru Donald Trump: o vedetă a republicanilor intră în cursa pentru alegerile prezidențiale

Haley

Nimrata Nikki Haley, fost guvernator al statului american Carolina de Sud și membru proeminent al aripii neoconservatoare a Partidului Republican, ar urma să candideze la alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2024. Cel mai probabil ea va fi contracandidatul lui Donald Trump în cadrul alegerilor interne din Partidul Republicat.

Nimrata Nikki Haley este o diplomată și politiciană americană care a fost cea de-a 116-a și prima femeie guvernator al statului Carolina de Sud din 2011 până în 2017 și cel de-al 29-lea ambasador al Statelor Unite la Organizația Națiunilor Unite timp de doi ani, din ianuarie 2017 până în decembrie 2018.

Haley s-a născut în Bamberg, Carolina de Sud, și a obținut o diplomă în contabilitate la Universitatea Clemson. Ea s-a alăturat afacerii de îmbrăcăminte a familiei sale, înainte de a fi trezorier și președinte al Asociației Naționale a Femeilor Proprietari de Afaceri. A fost aleasă pentru prima dată în Camera Reprezentanților din Carolina de Sud în 2004, unde a avut trei mandate. În 2010, în timpul celui de-al treilea mandat, a fost aleasă guvernator al Carolinei de Sud și a fost realeasă în 2014.

Haley a fost prima femeie guvernator al Carolinei de Sud, cel mai tânăr guvernator din țară și al doilea guvernator de origine indiană (după colegul republican Bobby Jindal din Louisiana). Ea a fost prima femeie guvernator de origine asiatică americană, iar în 2017 a devenit prima indiancă americană dintr-un cabinet prezidențial.

Haley a fost ambasadoarea Statelor Unite la Organizația Națiunilor Unite din 2017 până în 2018. Ea a fost confirmată de Senatul SUA cu un vot de 96-4 și a depus jurământul în ianuarie 2017. Ea a afirmat disponibilitatea Statelor Unite de a folosi forța militară ca răspuns la noi teste de rachete nord-coreene în urma crizei nord-coreene din 2017-2018. Ea a apărat cu fermitate Israelul în Consiliul de Securitate[4] și a condus efortul de retragere a SUA din Consiliul pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite. Ea a demisionat voluntar din funcția de ambasador la 31 decembrie 2018.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.