Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pentru Facebook: Ţara în care a investit 5,7 miliarde de dolari îi cere să retragă modificările legate de datele personale

MENABytes
WhatsApp

Ministerul indian al tehnologiei a cerut, marţi, WhatsApp să retragă modificările aduse politicii de confidenţialitate a datelor utilizatorilor, anunţate în această lună, afirmînd că noii termeni îi privează pe indieni de posibiltiatea de a alege, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Solicitarea reprezintă o nouă bătaie de cap pentru WhatsApp şi compania sa mamă, Facebook, care au mizat pe piaţa indiană pentru extinderea afacerilor lor în domeniul plăţilor şi alte servicii.

”Schimbările propuse provoacă îngrijorări grave referitoare la implicaţiile pentru posibilitatea de a alege şi autonomia cetăţenilor indieni. Din acest motiv vă solicităm să retrageţi modificările propune”, a scris ministerul într-un email adresat şefului WhatsApp, Will Cathcart, pe 18 ianuarie.

Facebook a investit anul trecut 5,7 miliarde de dolari în divizia digitală indiană Reliance, în mare parte pentru a atrage zeci de mii de cumpărători pentru a face plăţi digitale prin intermediul .WhatsApp.

Cu 400 de milioane de utilizatori în India, WhatsApp are planuri mari pentru dezvoltarea plăţilor digitale în această ţară, inclusiv vânzarea de asigurări medicale prin intermediul partenerilor.

Aceste aspiraţii ar putea fi afectate dacă indienii vor migra către servicii de mesagerie concurente, precum Signal şi Telegram, ale căror înscrieri au crescut de când WhatsApp a anunţat pe 4 ianuarie că ar putea transfera datel limitate ale utilizatorilor către Facebook şi firme ale grupului.

WhatsApp a amânat schimbările şi lansat o campanie de promovare în presă pentru a convinge utilizatorii că datele lor sunt protejate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.