Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pentru familia lui Paul Stănescu: un virus pune pe butuci o afacere importantă

stiripesurse.ro
Paul Stanescu Ciolacu

Ferma de porci a deputatului Alexandru Stănescu, din comuna Vişina (Olt), este în pericol din cauza pestei porcine. Virusul a fost confirmat deja în două gospodării din localitate, iar 23 de porci au fost omorâți.

Citește și: SURSE - Ce ascunde decizia CCR pe Codul Administrativ: Guvernul Orban, pus să dea explicații pentru Guvernul Dăncilă

Potrivit reprezentanţilor Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, 23 de animale au fost deja ucise pentru a preveni răspândirea virusului, iar în mai multe localităţi au fost luate măsuri de protecţie.

Deputatul PSD de Olt, Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, este unul dintre cei mai importanţi crescători de porci din zonă. Alexandru Stănescu are, la Vişina, o fermă cu aproximativ 1800 de animale.

Alexandru Stănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că ferma sa este în pericol acum şi că Ministerul Agriculturii trebuie să găsească soluţii pentru că multe ferme din ţară s-ar putea închide.

„Noi am luat măsuri de biosecuritate, dar activitatea e pusă în pericol pentru că atunci când sunt focare de pestă este blocată mişcarea animalelor. Avem aproximativ 1.800 de animale. Nu putem vinde. E o chestiune generală. Multe ferme sunt blocate în ţară. DSV împreună cu Ministerul Agriculturii trebuie să găsească soluţii să nu mai fie blocate fermele comerciale pentru că riscăm să le închidem, până la urmă. Ca parlamentar, ca agricultor, îngrijorarea e destul de mare şi eu am mereu discuţii cu cei de la Ministerul Agriculturii pentru a găsi soluţii să protejăm fermele comerciale. Bineînţeles, soluţiile sunt la ei, nu la mine”, a spus Alexandru Stănescu.

Potrivit DSVSA Olt, în zonă au fost impuse mai multe restricţii și au fost uciși 23 de porci, etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.