Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme PENALE pentru partidul lui Emmanuel Macron: E anchetat pentru 'donațiile' nejustificabile primite

Agerpres
Emmanuel Macron

Parchetul Parisului a deschis marţi o anchetă preliminară cu privire la originea neidentificată a sumei de 144.000 de euro reprezentând donaţii primite în 2017 de La République en marche (LREM), au declarat surse judiciare pentru AFP, informează News.ro.

Această anchetă are loc în urma unei sesizări, pe 12 noiembrie, de către Comisia naţională a conturilor de campanie (CNCCFP), care ”a denunţat la Parchetul Parisului fapte susceptibile să constituie o încălcare a legislaţiei cu privire la transparenţa vieţii publice”, a anunţat această sursă, confirmând o informaţie dezvăluită de postul de radio Europe1.

Citește și: Victor Ciutacu dezvăluie o discuție cu un celebru procuror DNA care i-a închis un dosar penal lui Klaus Iohannis: 'A fost urmărit penal'

CNCCFP a făcut această sesizare ”în urma controlului documentelor justificative ale încasărilor transmis de asociaţia finanţării partidului LREM şi a imposibilităţii de a identifica originea anumitor donaţii, în cursul anului 2017, în valoare totală de 144.000 de euro efectuate prin cecuri, viramente sau plăţi electronice”.

Identificarea donatorilor este necesară în vederea verificării faptului ca o persoană să nu fi depăşit plafonul autorizat al vărsămintelor către partide politice. Acest plafon este de 7.500 de euro de persoană pe an.

Ancheta a fost încredinţată poliţiei anticorupţie din cadrul Biroului central de luptă împotriva infracţiunilor financiare şi fiscale (OCLICCF).

Citește și: Israelul refuză pactul ONU privind migrația: Benjamin Netanyahu consideră INACCEPTABILĂ propunerea

Liderul La France insoumise (LFI) Jean-Luc Mélenchon, care a contestat cu virulenţă percheziţii efectuate acasă la el şi la sediul mişcării sale, la jumătatea lui octombrie, în cadrul a două anchete ale Parchetului Parisului, a reacţionat imediat pe Twitter.

”Se vor face şi percheziţii la domiciliu? Fişierul membrilor şi donatorilor va fi, de asemenea, confiscat? Sau se vor folosi două măsuri?”, a scris el.

En Marche! este un partid politic de centru și liberal din Franța, înființat de Emmanuel Macron, fost ministru al Economiei și Finanțelor, actualmente președinte al țării. Pentru alegerile parlamentare din iunie 2017, partidul și-a schimbat numele în La République en marche.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.