Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme PENALE pentru protestatarii #REZIST: Ce riscă Bot, Dide şi celelalte persoane care au vandalizat casa lui Iordache

Mai mulți protestatari #Rezist, între care Mălin Bot, Cristian-Mihai Dide și Marian Ceaușescu, au vandalizat poarta şi garajul lui Florin Iordache, desenând cu vopsea albă un mesaj obscen şi lipind mai multe afișe cu diferite mesaje, ca reacție la semnele pe care deputatul le-a arătat în plenul Parlamentului.

Potrivit art. 253 din Codul Penal "(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

CITEȘTE ȘI:  ‘Găigana’ – omleta delicioasă din Banat. Ingredientele necesare şi modul de preparare

Dacă autorii pot fi identificaţi pe înregistrarea video publicată de Mălin Bot, ceilalţi participanţi ar putea fi consideraţi complici. Potrivit legii,  "(1) Complice este persoana care, cu intenţie, înlesneşte sau ajută în orice mod la săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală."

Având în vedere funcţia lui Florin Iordache, fapta protestatarilor ar putea fi încadrată chiar la ultraj (art. 257 Cod Penal).

Singurul element care lipseşte deocamdată este o plângere a lui Florin Iordache. "Pentru faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate", se arată în alin. (6) al art. 253.

STIRIPESURSE.RO a încercat fără succes să-l contacteze pe Florin Iordache, pentru a afla dacă deputatul va depune sau nu o plângere.

CITEȘTE ȘI: Melancolie, obezitate, transpirație abundentă? Semnele ce indică DEFICITUL de vitamina D .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.