Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru China. O primă țară din UE sparge blocada și fracventează Taiwan. O înaltă și numeroasă delegație din Cehia în vizită oficială la Taipei

Operation World
Taiwan

O delegaţie cu 89 de membri din Cehia - cea mai numeroasă de la 'revoluţia de catifea' din 1989 - a sosit duminică în Taiwan, pentru o vizită de şase zile criticată de China, transmite dpa preluat de agerpres.

Vezi și: Michael Moore avertizează că Donald Trump va câștiga din nou alegerile prezidențiale: 'Sunteţi pregătiţi mental să fiţi din nou depăşiţi de Trump?'

Grupul condus de preşedintele Senatului Cehiei, Milos Vystricil, a fost întâmpinat pe aeroportul Taoyuan din Taipei de ministrul taiwanez de externe, Joseph Wu.

Înainte de plecarea din Praga, Vystricil a declarat că vizita trebuie să demonstreze convingerea fostului preşedinte ceh Vaclav Havel că apărarea democraţiei nu neceistă aprobarea nimănui.

Taiwanul este independent de facto din 1949, dar China consideră că insula face parte din teritoriul său. Între guvernele de la Praga şi Taipei nu există relaţii oficiale.

Vystricil, oficialul ceh cu rangul cel mai înalt care a vizitat până acum Taiwanul, se va întâlni cu preşedintele legislativului de la Taipei, You Si-kun, cu premierul Su Tseng-chang, şi cu preşedinta Tsai Ing-wen.

Din delegaţia cehă mai fac parte senatori - inclusiv vicepreşedintele Senatului, Jiri Ruzicka, şi preşedinţii unor comisii importante, primarul oraşului Praga, Zdenek Hrib, oameni de afaceri, şefi ai unor universităţi, reprezentanţi ai unor organizaţii civice şi ai presei. Evenimentul fusese programat iniţial de predecesorul lui Vystricil, Jaroslav Kubera, care a decedat în ianuarie, în urma unui infarct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.