Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Emil Boc: jurnaliștii din Cluj l-au dat în judecată

Inquam Photos / Octav Ganea
emil boc

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca și a cerut instanței să oblige instituția condusă de Emil Boc să organizeze conferințe de presă cel puțin o dată pe lună, informează Mediafax.

Citește și: VIDEO - Viorica Dăncilă a spart gheața: dialog cu un protestatar / 'Iau 22 de milioane și în mână 13. Unde sunt restul banilor?'

Potrivit unui comunicat al APPC transmis, luni, asociația a încercat rezolvarea pe cale amiabilă a problemei, însă notificările adresate Primăriei Cluj-Napoca au rămas fără efect.

„APPC a inițiat o acțiune la Tribunalul Cluj prin care urmărește obligarea Primăriei Cluj-Napoca să organizeze conferințe de presă conform Legii nr. 544/2001, . Demersul survine în contextul în care cea mai recentă conferință de presă organizată de instituția menționată a avut loc în data de 11.12.2017. APPC a încercat o rezolvare amiabilă a acestei situații, prin transmiterea a două notificări către primărie, prin care s-a solicitat aceeași intrare în legalitate. (...) Notificările au rămas fără efect”, se arată în comunicat.

APPC consideră că utilizarea noilor mijloace de comunicare este binevenită, dar aceasta este o măsură complementară și nu suplinește necesitatea comunicării nemijlocite cu reprezentanții presei.

„Conferințele de presă presupun, prin natura lor, și întrebări spontane, legate de chestiuni care pot sau nu să convină organizatorilor, de aceea le considerăm cea mai eficientă modalitate prin care se poate realiza un dialog între administrație și presă, ca reprezentantă a intereselor legitime ale opiniei publice. Emisiunile radio sau TV (unde nu există o pluralitate media), comunicatele, mesajele pe rețelele sociale, newsletterele, briefingurile de la evenimente punctuale sau publicația nu pot substitui o conferință de presă, deoarece ele nu asigură transparența necesară, fiind instrumente unidirecționale, prin care se promovează aproape exclusiv primăriei”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, APPC consideră că toți ziariștii clujeni interesați trebuie să aibă posibilitatea să obțină informații de la primărie în mod direct, într-un cadru oficial, iar acesta este conferința de presă organizată în mod regulat.

„APPC va notifica toate instituțiile publice să respecte Legea 544/2001 cu privire la organizarea conferințelor de presă”, au subliniat reprezentanții asociației.

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) activează din 2005 în județ, având peste 60 de membri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.