Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROBLEME pentru gigantul APPLE - O cunoscută companie e la un pas de a-l detrona în TOP

Agerpres
Apple

Retailerul online Amazon a devenit, marți, a doua companie, după Apple, a cărei valoare a depășit 1.000 de miliarde de dolari, transmite Reuters. Prețul acțiunilor Amazon s-a dublat în ultimul an, după ce i s-au majorat accelerat vânzările de retail și activiățile de cloud computing, scrie Mediafax.

Acțiunile retailului online au urcat, la Bursa de la New York, până la 2.050,50 dolari, înainte de a scădea și de a încheia sesiunea de tranzacționare de marți la 2.039,51 dolari, dar în creștere cu 1,3% și puțin peste nivelul de referință de 2.050,2677 dolari.

În cazul în care acțiunile online ale Amazon își mențin ritmul de creștere recent ar fi o chestiune de când, nu de dacă, valoarea de piață a Amazon o va eclipsa pe cea a Apple, care a ajuns la nivelul de 1.000 de miliarde de dolari la 2 august, subliniază analiștii Reuters.

În trimestrul al doilea al acestui an, Amazon a obținut vânzări în valoare de 53 de miliarde de dolari și un profit net de 2,5 miliarde de dolari. Compania are o echipă de peste 575.000 de angajați, aproape cât populația Luxemburg, subliniază BBC.

Apple a avut nevoie de aproape 38 de ani de la listare pentru a atinge obiectivul de 1.000 de miliarde de dolari, în timp ce Amazon a ajuns acolo în 21 de ani. În timp ce iPhone și alte dispozitive ale Apple rămân populare și veniturile sale sunt în creștere, compania nu ține pasul cu ritmuil de creștere accelerat al vânzărilor Amazon.

Fondat în 1994, Amazon este în prezent cel mai mare retailer online, iar CEO-ul companiei, Jeff Bezos, este cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la peste 160 de miliarde de dolari. Compania este listată pe Bursa de la New York din 1997, dar cu o listare publică inițială considerată modestă, pentru piața americană, de 54 de milioane de dolari, astfel că evaluarea acesteia a fost stabilită atunci la 438 de milioane de dolari.

Citește și: Bancă din România, amendată cu o sumă COLOSALĂ pentru spălare de bani

Cea mai mică valoare a acțiunilor Amzon a fost de 5,97 de dolari, la 1 septembrie 2001, în timpul crizei dotcom, reamintește Financial Times. Compania a supraviețuit crizei dotcom, deoarece a reușit obțină să strângă din piață obligațiuni convertibile cu o valoare de 672 de milioane de dolari, în februarie 2000, cu doar câteva săptămâni înainte ca piața să înceapă să se prăbușească. În plus, Amazon a intrat pe profit net anual de-abia în 2003. De asemenea, prețul unei acțiuni a depășit valoarea de 100 de dolari în 2009, dar, în ultimii zece ani, însă, capitalizarea companiei a crescut cu 965 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.